tiistai 22. syyskuuta 2015

Porkkanalätyt ilmam raastinrautaa

Pärähti tässä mieleen testata kuinka hyviä ne itsetehdyt porkkanalätyt olivatkaan. Tytär nukkui keittiön vieressä rattaissa ja raastinrauta oli sen verran hyvässä jemmassa, että päätin kokeilla tehdä porkkanalätyt eri tyylillä mitä yleensä.

Hyviä näistä tulikin ja Tytärki söi kaksi palaa ihan heittämällä.


Porkkanalätyt

4 porkkanaa
Kananmuna
Maitoa
Jauhoja

Kuori ja keitä porkkanat pehmeiksi. Kun porkkanat ovat jäähtyneet muussaa ne haarukalla pienemmäksi soseeksi ja sekoita joukkoon kananmuna. Lisää loraus maitoa, jossain ohjeessa puhuttiin 5dl. Minulla meni vähemmän. Sekoita joukkoon vielä vehnäjauhoa niin että seos sakeutuu. Edellä mainitsemassani ohjeessa puhuttiin noin 2,5dl. Minä lisäilin siihen asti, että oli sopivan sakeaa.

Paista paistinpannulla öljyssä tai voissa. Itse käytin voita jotta tuli hiukan lisämakua. Jos pelkästään aikuiset syö niin lisää ripaus suolaa ja sokeria vielä taikinaan. 

Tarjoillaan paljaaltaan tai marjasoseen kanssa :) 

2 kommenttia: