torstai 31. heinäkuuta 2014

35+0 & Neuvolalääkäri

Vauvamasu "piilosilla" 35+0


Raskausviikko 36

Sikiö on näillä viikoilla painoltaan noin 2850g ja pituudeltaan noin 46cm pitkä. SF-mitta on noin 32cm. Kohdussa alkaa olla jo ahdasta ja tämän vuoksi tuntuu enemmän kiehnääviä vartaloliikkeitä. Vauvalle kannattaa puhella ja laulella, sillä hän todennäköisesti tunnistaa äänesi syntymän jälkeen.(Lähteet: terve.fi, vau.fi)

Neuvolakuulumiset

Hyviä kuulumisia saatiin. Vauvan sykkeet oli hyvät ja vaihtelevat. Vauva päätti taas karata alta kesken sykkeitten kuuntelun, eli on tilaa liikkua vielä hyvin. RT merkattiin vauvan asennoksi (jess!). Hemoglobiini on onneksi hiukan noussut laiskalla raudan syönnillä 111-> 113. SF-mitta oli 31cm, eli ihan keskikäyrillä mennään :) Yritin kysellä vauvan kokoarviota, mutta sain vaan kuulla et yli kolmekiloinen on tulossa ja mahtuu kyllä ulos, viimeistään sektiolla. Hyvät fiilikset jäi, vaikka aika suppeasti tietoa tuli. Eiköhän tämä tästä.

Omat fiilikset

Kuuma on ollut ja yöt menee välillä heräillen sekä hikoillen. Koitan tehdä nukkumispaikkani mahdollisimman viileiksi, mutta aina hiki yllättää. Aamulla on jalkapohjat kipeät turvotuksesta. Olisi niin mahtavaa jo saada nukkua mahallaan, eikä aina kyljellään. Selällään en myöskään pysty pitkiä aikoja olemaan, vaan käännyn kyljelleni. Kiitos tästä peloittelulle, että istukan verenkierto heikkenisi selällään oltaessa. Muuten olo on ihan hyvä, pystyn nimittäin käymään lenkillä ja touhuamaan välillä kotiaskareita. Kävin neuvolasta innostuneena ostamassa vauvalle jälleen aivan ylisöpön yöpaidan!

Pöllöpyjama <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti