maanantai 20. helmikuuta 2017

Testissä Ainu Medela Swing Maxi -rintapumppu

Sain kokeiltavakseni Ainu Medela Swing Maxi sähkö- ja paristokäyttöisen rintapumpunAiemmin olen kokeillut Ainu Medela Mini Electric -sähköpumppua sekä käsikäyttöistä Aventin rintapumppua, Sekä tietenkin sairaalan sähköpumppua, jonka merkkiä en kyllä muista tähän hätään. Eli monenlaisista pumpuista on kokemusta, mutta nyt kyllä löytyi voittaja kokeilemistani rintapumpuista.Nimittäin tämä Swing Maxi on helppokäyttöinen sekä hellä rinnoille. Siinä ei tarvitse kuin osata koota pumpun osat yhteen ja sitten asettaa tötterö rinnalle ja painaa yhtä nappulaa. Swing Maxi aloittaa ensin parin minuutin herutteluvaiheen, jonka jälkeen se alkaa pumppaamaan maitoa jäljitellen vauvan luonnollista imurytmiä. Se toimii! Noissa aiemmissa pumpuissa tälläistä toimintoa ei ole, joten muistan kuinka herumiseen tuntui menevän aikaa ja pidin vielä imutehoakin kovalla. Ei ihmekään että välillä vähän sattui.
Swing Maxiin kuuluu kaksi pumppua, joten voit halutessasi pumpata molemmat rinnat yhtä aikaa. Tämä tuplapumppaus ei ole ihan oma juttu, sillä siinä joutuu molemmat kädet pitämään varattuina. Paljon mieluummin hoidan rinnan kerrallaan ja samalla pystyn lukemaan lehteä tai syömään /juomaan/ imettämään. Ainulta löytyy kyllä tähän  ongelmaan ratkaisu, sillä heiltä löytyy "pumppausliivit" joiden avulla voit pumpata molemmat rinnat ilman käsiä.

Swing Maxi on myös mukavan pienikokoinen, joten sen voi näppärästi ottaa mukaan reissuun. Jos sähköpistokkeita ei ole lähellä, niin rintapumppu toimii 6kpl AAA-paristoja.
Pumppupakkauksen mukana tulee myös Ainu Medela Alma, joka on syöttöratkaisu rintamaidolle. Sillä syötettäessä maitoa virtaa vain silloin kun vauva imee. Eli sen avulla voidaan pullolla syöttää vauvantahtisesti ja rauhallisesti ilman pelkoa siitä, että maitoa virtaa liian nopeasti. Imemistekniikka pysyy samanlaisena kuin rinnalla syötettäessä. Tämä on huikean hieno juttu, mutta miehen kanssa löysimme yhden puutteen tässä. Miten testaat maidon oikean lämpötilan kun sitä maitotippaa ei tahdo saada sieltä pullosta tulemaan ulos? Jouduimme avaamaan korkin ja lusikan avulla testasimme maidon oikean lämpötilan. Mutta tämä tulee käyttöön tästä pienestä lisähommasta huolimatta, sillä oletan että tämän avulla ei vauva niin helposti opi hylkimään rintaa vaikka pulloruokittaisiin välillä.


Tällä pumpulla kerään tällä kertaa maitoa luovutukseen ja uskon saavani suuremman määrän kerättyä. Olen nimittäin testannut pumppaamista niin sohvalla kuin pöydänkin ääressä ja se on onnistunut molemmissa tapauksissa helposti." Ei hassumpaa ei hassumpaa" niin kuin jossain lastenohjelmassa sanottiin.


Yhteistyössä: Ainu ja Mammalandia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti