maanantai 27. helmikuuta 2017

Sosiaalinen media osana arkea

Mammalandian tämän kuukauden yhteistyöpostauksen aiheena on sosiaalinen media. Linkin kautta pääset lukemaan toisten bloggaajien ajatuksia aiheesta.
***


Tämä onkin aika kinkkinen aihe joka sai minut jälleen heräämään sometukseeni. En ole erityisen ahkera pävittämään facebookia tai instaa, mutta selailen niitä päivittäin. Vauvan tulon myötä huomasin vähän liimautuneeni kännykän kanssa lukemaan Tammikuisten vauvojen -whatsapp ryhmää. Pyrin siihen ettei lasten hereillä ollessa tulisi vietettyä aikaa tietokoneella tai kännykällä. Se päätös pitää 80% ajasta..,myönnetään että kun Isosisko katsoo lastenohjelmia niin tällä mammalla on puhelin kädessään. Ja silloin kun väsyttää niin tulee liiankin helposti selailtua muka tärkeitä asioita useammin. Siitä tulee huono omatunto joka yhdistettynä väsymykseen..ei ole hyvä combo.

Puhelinta en kuitenkaan haluaisi täysin kaappiin päivän ajaksi pistää, sillä sen avulla nappaan lapsistani kuvia, äännitän Isosiskon lauluja ja muutenkin dokumentoin arkeamme. Ja jaan omia kokemuksiani noissa mammaryhmissä. Se hälventää yksinäisyyden rajoja kun voi olla kontaktissa ulkomaailmaan näppärästi.

Eli somettamisella on hyvät puolensa ja huonot puolensa perheen arjessa. Huonoa se on silloin jos se syrjäyttää lapsen ja parhaimmillaan se tukee äitiyttä ja jaksamista. Jokaisen vain täytyy löytää ne omat tapansa ja määränsä tässä asiassa.

Sen vuoksi olen pohtinut kuinka itselleni määritän sopivan määrän sometusta lasteni ja puolisoni seurassa. Olen määritellyt asiaa niin, että puhelin on äänettömällä suurimman osan päivästä. Eli soitan ja vastaan takaisin silloin kun on hyvä tilanne. Koneelle istahdan silloin kun Isosisko nukkuu/kerhoilee/leikkii isänsä kanssa. Näillä eväillä mennään nyt. Katsotaan sitten miten käy kun Pikkusisko kasvaa enemmän.

Yhteistyössä Mammalandia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti