tiistai 29. heinäkuuta 2014

Sairaalakassin suunnittelua

Esikoista kun odotan, niin haluan varmuuden vuoksi tehdä asiat ajoissa valmiiksi. Eihän sitä voi tietää kuinka ajoissa pikkuinen haluaa maailmaan (tai kuinka myöhään..). Parempi siis valmistautua. Hankinnat meillä alkaa olla kotiutettuna jo kaikki, ainoastaan sitteri ja leikkimatto puuttuu. Mutta nuohan nyt eivät ole täysin välttämättömiä ensimmäisiksi viikoiksi.

Meiltä löytyy siis: pinnasänky, äitiyspakkauslaatikko alkusängyksi muutettuna, mobile, vauvanleluja, turvakoppa autoon, rattaat, hoitopöytä, kertisvaippoja, rintapumppu, tuttipulloja, 1 prk vastiketta, kestovaippoja, harsoja, vaatteita, hoitoalunen, hoitolaukku, maidonkerääjä ja liivinsuojuksia. Ja peräti kolmet imetysliivit, joista vain yhdet on hyvät. Että niin..tavaraa riittää.

Nyt on suunnitteilla jo sairaalakassin sisältö. Tarkoituksena on hankkia sinne pientä evästä, valita kotiintuloasut vauvalle ja äidille, sekä ottaa jotain luettavaa mukaan ajantappamiseen.

Alustavasti sisältö olisi:

- Pari trippimehua, sillä pillistä on kuulemma helpompi juoda synnytyksen aikana. Sekä niistä saa vähän lisäenergiaa.
- Pari proteiinipatukkaa/luontaistuotepatukkaa juuri tuota energiaa varten isälle ja äidille.
- Vauvalle body, puolipotkarit, ohuet lapaset, haalari ja pipo. En usko että on niin kylmä että vauva tarvitsisi paljoa vaatetta, jos on niin mies saa tuoda sitten lisää. Villaisen peiton voisi lisätä varalta mukaan.
- Itselle mukava, uusi vaate: housut&paita tai mekko. Kuitenkin jotain sellaista mitä ei raskausaikana ole käyttänyt. Vaate(et) tulee olla niin mukava päällä, ettei mahdolliset epparit tai muut haavat satu.
- Kestositeitä, sitä valmiiksi inhoamaani jälkivuotoa varten.
- Liivinsuojukset ja imetysliivit.
- Käteistä rahaa ihan varuilta taksiin/kanttiiniin.
- Lehtiä, ei kiitos sellaista mikä vaatii oikeasti keskittymistä. Tuossa vaiheessa ei välttämättä halua pohtia mitään vakavia maailman kriisejä.
Tässä pari haaveilemaani uutta mekkoa sairaalakassiin Lapsenpäästäjän puodista.


Lähde: www.midewifesboutique.comLähde: www.midewifesboutique.com

Sitten kun saan sairaalakassini valmiiksi, esittelen sen kuvina täällä.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä sisällöltä! Muista myös hiusharja ja jotain ihanaa shampoota :) Kestositeet jättäisin ehkä kotiin odottamaan, sairaalassa on tympeä niitä säilöä ja pyykkäillä... Varsinkin ekoina päivinä se vuoto on runsasta, ne sairaalan jätti-tenat on ihan hyviä! Ja jos sulle joudutaan leikkaamaan eppari ja se haava on kipeä, niin kastele semmosta jätti-tenaa vähän, laita pakkaseen ja jääside sitten housuihin (ainakin oysissa ne kätilöt teki mulle niitä valmiiksi sinne päiväsalin pakastinlokeroon). Helpottaa ihanasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiitos vinkistä :) Tuon luulis kyl helpottavan kipuja, joten kokeilen kyl ehdottomasti. Tuon kestositeen ajattelinki pistää vasta kotia mennessä, ei tuolla synnärillä varmaan kehtaa nyrkkipyykille alkaa :D

      Poista