keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Vadelmanlehtitee

Olen juonut nyt parin viikon ajan vadelmanlehtiteetä kupillisen päivässä. Toivon kovasti sen vahvistavan kohtua tulevaa synnytystä varten. Vadelmanlehdet nimittäin sisältävät monia vitamiineja ja mineraaleja, kuten ainakin C-vitamiinia ja kalsiumia. Vadelmanlehdet sisältävät myös fragariini-yhdistettä, jonka sanotaan vaikuttavan kohdun lihaksia stimuloivasti ja rauhoittavasti jolloin se auttaa kohdun supistuksia.

Tarkoituksenani on lisätä teekuppien määrää pikkuhiljaa kolmeen kupilliseen. Olen onneksi alkanut tykästymään kovasti tämän teen makuun. En nimittäin ole mikään kova teenjuoja, paremminkin kahvi maistuisi. Kuitenkin tällä hetkellä juon Heath&Heather:in Rasberry leaf- teetä, jossa on 30% vadelmanlehteä, hibiscusta, vadelmaa, omenaa, karhunvatukan lehtiä ja ruusunmarjaa. 


www.mamanatural.co.uk
Ensimmäisiä kertoja teetä juodessani tunsin kihelmöintiä tuossa alamahassa, mutta sitä tosiaan tuntui vain alussa. Olisi ihan hauska oikeasti tietää auttaako tuo kohdun verenkiertoa, mutta eipä sitä mitenkään voi tietää. Pitää vain uskoa, ja nautiskella hyvänmakuisesta teestä kuvitellen edesauttavansa synnytystä :D
Kun saan nämä teepussit juotua, niin aion ostaa toista teetä jossa on vähän enemmän vadelmanlehteä. Halusin aloittaa varovasti, etten aiheuttaisi tuolla ennenaikaisia supistuksia. Jos niitä edes teellä saa aikaiseksi :) 


Lähteet: www.yrttitarha.fi/kanta/vadelma

5 kommenttia:

 1. Heh, tuota vadelmanlehtiteetä minäkin join silloin reilu vuosi sitten... En kyllä tiedä oliko siitä mitään apua, synnytys kesti 18h :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se on hyvänmakuista..Jos muuta apua ei ole kuin mielenrauhan antaminen :)

   Poista
 2. Heip!
  Saako tuota teetä ihan Suomesta jostain vai pitääkö tilata ulkomailta? Joskus olen itse kuivatellut vadelmanlehtiä teen raaka-aineeksi, mutta tuossa valmiissa sekoituksessa näyttäisi olevan vähän muitakin raaka-aineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saapi tuota ihan Suomesta. Itse olen ostanut teeni luontaistuotekaupoista kuten Kuudes Maku ja Punnitse&Säästä. Tuo Heat&Heaters on mielestäni paremman makuista kuin Clipperin vastaava. Kannattaa siis poiketa luontaistuotekauppaan jos tuota mielii testata :)

   Poista
  2. Kävinkin eilen hakemassa paikallisesta Punnitse&Säästä -myymälästä ja nyt on tullut lipitettyä pari kuppia. Ei hassumpaa maultaankaan, joten kiitos paljon vinkistä ;)

   Poista