maanantai 28. heinäkuuta 2014

Meiän piha

Tässä meiän pihan muodonmuutos. Suurin homma oli mullan laittaminen ja maan tasoitus. Piha oli ennen sammaleista ja pihalla ei ollut selkeää päättymisrajaa, vaan se jatkui julkiseen metsään. Jokunen kerta katselin ikkunasta, kun koirien annettiin tehdä tarpeensa ihan pihamme laidalle.


PIHA ENNEN
Lisäsimme siis uutta multaa ja siihen helppohoitoisen nurmikon siemenet. Muokkasimme myös tuohon pienen kukkapenkin ja revimme irti tuon ison pensaan taimet, jotka olivat vallanneet piha-alaa paljon. Lisäksi istutimme kartiotuijat rajaamaan pihaamme.

PIHA NYT
Pelargoniat oikeasti tykkää enemmän ulkona olemisesta kuin sisällä. Tämä kukkiva yksilö oli ihan raato, kun pistin sen kukkapenkkiin. Ja nyt se kukkii!

Tässä kelpaakin nyt oleilla, kun on nättiä katseltavaa ja pehmeät lepotuolit. Ensi kesäksi on tarkoitus istuttaa kukkasipuleita tuohon kukkapenkkiin, olisi myös mahtavaa saada valkoisia liljoja myös tuohon. Nyt kukkapenkissä on oransseja liljoja (tiikerililjoja,ruskoliljoja?). Pihaan haluan mahdollisimman värikkäitä kukkia, koska sisällä väritys on pelkistetysti mustavalkoharmaata.

Jos joku tietää varjossa viihtyviä kukkivia kasveja, niin saa vinkata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti