torstai 3. heinäkuuta 2014

Varamuisteja

Ihmisen muisti ei aina ole täydellinen, se saattaa värittää joitain tapahtumia mielenkiintoisemmaksi tai muistaa vain epäoleellisemmat asiat. Joillakin on supermuisti, jonka avulla esimerkiksi muistaa kaikkien syntymäpäivät kerran ne kuultuaan. Joillakin kuten minulla on ihan ok muisti, mutta epäilenpä että raskausdementia on vähän iskemässä.

Olen nimittäin huomannut, että matikkapää on ainakin kadonnut teille tietämättömille. Minulle tulee todella helposti kömmähdyksiä kun yritän laskea asioita. On pitänyt myös alkaa kirjoittamaan muistutuksia ylös kännykkään ja seinäkalenteriin, jotta en myöhästyisi mistään tärkeästä. Voin vain aavistella mitä muistilleni tapahtuu kun vauva valtaa elämämme. Kuinka siinä väsymyksessä voi kirkkaasti muistaa asioita?

Siksi olenkin päättänyt jo ajoissa hankkia itselleni varamuisteja, joihin voin kirjata sen hetkisiä ajatuksia ylös ja joista tulevat sukupolvet saavat lukea aivoituksiani. Pinkkiin vauvamuistikirjaani olen alkanut kirjoittamaan odotusajan ajatuksia jo positiivisen testin tekopäivänä. Haaveena on antaa tuo odottamalleni lapselle kun hän on täysi-ikäinen tai kun hän odottaa omaa esikoistaan. Jos esikoiseni on poika, annan tuon hänelle ja hänen puolisolleen kun heillä on vauva tulossa. Miten niin olen suunnitellut asioita pitkälle? :D


Pikkunallen vauvakirjan hankin vasta keskiraskaudessa. Tämä vauvakirja tarttui siksi mukaani sillä sen kuvitus on todella söpö ja väritykseltään se sopii kummalle sukupuolelle vain. Tässä olevat osiot käsittelee mm. Kotiintuloa, Kehitystä, Ruokaa, Leikkejä, Seikkailuita, Ensimmäistä joulua, Liikuntaa, Ensimmäistä tarhaa jne.

Vaikka nämä varamuistit keskittyvätkin vauva-aikaan, pidän niitä tosi tärkeinä dokumentteina sillä niiden avulla lapsi saa pienen kosketuksen siitä miten me vanhemmat ollaan häntä vauvana hoidettu ja rakastettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti