torstai 17. heinäkuuta 2014

33+0

Raskausviikko 34
Internetistä löytyneen raskauskalenterin mukaan vauva painaa nyt noin 2,146kg ja on pituudeltaan n. 45 cm.
Kohtu on noin 14cm navan yläpuolella ja SF-mitta on noin 34cm. Vauvan immuunisuoja kehittyy kokoajan, joten maitohappobakteerit kannattaa muistaa joka päivä. Vauvan silmien sininen väri arvellaan tulevan näillä viikoilla, mutta se muuttuu jos on muuttuakseen lapsen kasvaessa. Raskauskalenterissa muistutetaan myös ihon rasvauksesta, sillä se auttaa venyvän ihon kutinaan. (Lähde www.pregnancy-calendars.net) 

Omat olot

Vauvan liikkeet tuntuu hyvin, ja selvästi on havaittavissa vauvelin aktiiviset ajat. Erityisen aktiviinen vauva on tunnin päästä herättyäni, nukkumaan mennessä ja ruuan jälkeen. Välillä tuntuu, että vauva kiusallaan möyrii täyden vatsalaukun lähellä. Se ei ole mikään mukava tunne. Unet ovat jo pitemmän aikaa olleet katkonaisia, ja käyn hereillä pari kertaa yössä silloin kun  vaihdan asentoa. Onneksi nukahtaminen on vielä helppoa.

Oon pyrkinyt pitämään huolta vitamiinien riittävyydestä ja tällä hetkellä napsinkin päivittäin: Minisun Mama multivitamiineja, Maitohappobakteereita, rautaa ja omega3: sta. 

Miksi syön juuri näitä lisäravinteita? Hemoglobiinini on alhainen (109), joten jouduin syömään jo toiseen otteeseen rautaa tässä raskaudessa. Maitohappobakteereita syön oman suoliston hyväksi, sillä vauvan myötä suolet on aikamoisessa kasassa tuolla. Ja jos sillä samalla saan vaikutettua positiivisesti lapsen ihoon ja hyvinvointiin, niin sitä parempi. 

Katsokaapa nyt noita suolia tuossa. Rv 34

Omega3:sta syön taatakseni itselleni ja vauvalleni hyvät rasvavarannot aivojen käyttöön. Mama multivitamiineja syön lähinnä vain varmuudeksi, sillä niistä saa tärkeää foolihappoa, seleeniä, magnesiumia ja jodia.

Näillä siis mennään, toivon antavani lapselle mahdollisimman hyvän alun elämään jo mahassa olo aikana. Siksi näen tärkeäksi syödä lisäravinteita, jos oma ruokavalio ei ole täydellinen. Vielä kun saisin höpöteltyä lisää mahalle ja kuunneltua musiikkia, niin kaikkeni olisin tehnyt. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti