tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kirjavinkkejä taaperoille ja isommille lapsille

Pääsimme tutustumaan Kustannus-Mäkelän kahteen lastenkirjaan:
 Laura Ranki - Minun vuoroni! sekä Suzanne Chiew ja Caroline Pedler - Mäyrä ja valtava vesipula.

Minun vuoroni! -kirjasta tuli selkeästi lemppari Isosiskolle. Siinä kerrotaan kahdesta kaveruksesta Emmistä ja Valtista, jotka tykkäävät leikkiä yhdessä. Eräänä päivänä Emmi ei muista antaa Valtille vuoroa valita leikkiä, josta Valtti pahoittaa mielensä. Onneksi Emmi oppii kantapään kautta kuinka tärkeää on vuoron antaminen myös toiselle. 

Tarina siis osuu ja uppoaa hyvin 2,5vuotiaalle, sillä hän juuri nyt opettelee vuoronsa odottamista. Kuvat ovat myös ihania ja niissä on paljon katseltavaa. Tarina on lyhyt ja selkeä lukea, joten vanhemman ääni ei liikoja väsy. Erinomainen satukirja esimerkiksi ennen nukkumaan menoa.


Mäyrä ja valtava vesipula on enemmän fantasiakirja. Siinä kerrotaan iloisesta eläinjoukosta jotka huomaavat heidän puronsa kuivuneen. Heillä ei ole juomavettä eikä pesuvettä saati sitten vettä leikkimiseen. Joten he lähtevät selvittämään mistä vesipula johtuu ja ratkaisevat ongelman yhteistyöllä.

Tässäkin kirjassa kuvitus on ihanan herttaista ja silmäruokaa on paljon. Tarina ei samalla tavalla tunnu kiinnostavan Isosiskoa, vaan hän saattaa helpommin herpaantua touhuamaan muuta. Joten tämä kirja toimii paremmin hiukan vanhemmille lapsille. Kyllä me tätä Isosiskon kanssa luetaan ja jutellaan mitä eläimiä kirjassa seikkailee. 


Kävimme Isosiskon kanssa katsomassa mitä muita kirjoja Kustannus-Mäkelän valikoimassa on ja sieltähän löytyi todella monta tuttua hahmoa. On Mimmi Lehmää, Vallu ja monta muuta tuttua. Esimerkiksi tämä hauska Kuka kykkii pytyllä -kirja tarttui mukaan viime kirjastoreissulla. Ajattelin sen mukavasti kannustavan potalla istumiseen hauskuutensa avulla. Suosittelen sitäkin kirjaa kovasti!


Joten jos etsinnässä on esimerkiksi kirjalahja niin tässä olisi pari oivallista kirjaa. Näiden kirjojen avulla pystyisi myös hyvin käsittelemään lapsen kanssa sitä kuinka kavereiden kanssa ollaan ja touhutaan niin, että kaikilla on kivaa. Lisää hauskoja lastenkirjoja löydät täältä Kustannus-Mäkelän kotisivuilta

1 kommentti:

  1. Lasten kirjat ovat kyllä ihania. Meillä koitetaan lukea mahdollisimman paljon, varsinkin, kun ollaan kaksikielinen perhe.

    Ihanat kuvitukset noissa kirjoissa!

    VastaaPoista