torstai 29. syyskuuta 2016

Yhteistyöpostaus: Äidin ikiomat jutut

Mammalandian tämän kuukauden yhteistyöpostauksen aihe on äidin ikiomat jutut. Tähän ei tarvinnut kauaa miettiä sisältöä sillä kaksi asiaa nousee selkeästi esiin silloin kun minulla on omaa aikaa. Joko käperryn mukavasti lukemaan tai sitten menen ompelukoneen ääreen ompelemaan. Tai kyllä ompelun lisäksi neulon usein, mutta lasketaan ne kaksi nyt yhteiseksi touhuksi.

Eli joko toteutan itseäni käsitöiden avulla tai sitten "pakenen todellisuutta" kirjoihin. Voisinkin aluksi kertoa vähän kirjarakkaudestani, että mistä se on lähtöisin. Jo pienestä tytöstä asti olen pitänyt kirjoista ja tähän osallisena on varmasti se kun isäni toimi kirjastoauton ajajana. Kun hän pysähtyi kohdallamme sain lainata niin paljon kirjoja kuin halusin sekä sain lukea kirjoja siellä kuljettajan penkillä. Tästä jäi todella ihanat muistot ja edelleen pidän kirjastoautojen tunnelmasta.
Tuntuu hyvältä kun sattuu löytämään kirjan jonka kirjoitustyyli vie mennessään. En pidä hirveän taiteellisista teksteistä vaan turhankin usein viehätyn chicklit-kirjallisuudesta :)Ompelu taas on tuoreempi harrastus, sitä olen harrastanut jo kolmisen vuotta. Käsitöitä aloin selkeästi tekemään enemmän kun odotin esikoista ja sille tielle jäinkin. Nytkin tällä hetkellä on yhdet vauvojen villasukat tekeillä ja ompelujonossa lahjaompeluksia.Käsitöiden tekemisestä saan tyydytystä siitä kun saan käyttökelpoisia ja kivan näköisiä vaatteita tehtyä. Siinä näen konkreettisesti mitä saan omalla ajallani tehtyä toisin kuin lukiessa. Käsitöissä on myös jotain hyvin terapeuttista..kun neulat viuhtovat voit ajatella mitä haluat. Mutta ompelukoneen ääressä monesti voit vain keskittyä ompelemiseen jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä. Usein myös pyrin ompelemaan vain silloin kun tiedän, että voin ommella keskeytyksettä parisen tuntia. Se kotiäitinä on sellainen asia joka tuo todella paljon nautintoa päivään..eli asioiden tekeminen keskeytyksettä :)


Kuvat ovat aiemmin tekemiäni ompeluksia/virkkuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti