lauantai 24. syyskuuta 2016

Lahjoja vuoden 2017 vauvoille

Ensi vuonna Suomi täyttää 100 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi on suunnitteilla vaikka millaisia tapahtumia. Tämän vuoden alusta Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville - facebookryhmässä ollaan ahkerasti tikuteltu sukkia joita lahjoitetaan vuonna 2017 syntyville pienokaisille. Nämä kuvat jotka postauksesta löytyvät ovat ryhmäläisten ottamia ja sukat heidän tekemiään. Suloistakin suloisimpia sukkia siis luvassa vauvoille <3

Kuva: Pirjo Reinikainen
Mie ite! -blogista
Sukat ovat isänmaallisesti sinivalkoisia ja niitä tehdään jokaiseen synnytyssairaalaan, josta vastasyntyneen perhe saa pienen lahjan lapselleen. Itsekin olen parit sukat kerennyt tekemään mutta tarvetta lisäsukille on vielä. Jos sinulla siis pysyy sukkapuikot kädessä niin käy katsomassa lähin yhteyspaikka jonka kautta voit sukkiasi lahjoittaa.

Tässä kuvassa on esimerkiksi Lielahden Lankamaailman yksi saalis. Aivan älyttömän ihania sukkia!

Kuva: Jenni Lehtovaara-Niinimäki
Tähän jaan tälläisen ohjeen pienten villasukkien tekemiseen, jonka pohjalta itse teen sukat. Toivottavasti ohje on ymmärettävissä. Kysykää jos jokin kohta ihmetyttää :)

Vauvan sukat

Lanka: Novita 7 Veljestä
Sukkapuikot: 3 mm tai käsialan mukaan

2 o, 2 n -joustin: Neulo vuorotellen 2s oikein ja 2s nurin.
Sileä neule tasona: Neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin. 

Varsi: 
Luo 32 s ja jaa s:t tasan neljälle puikolle (8per puikko). Kerroksen vaihtumiskohta on 1. ja 4. puikon välissä. Neulo 2 o, 2n -joustinta suljettuna neuleena haluamasi pituus. Itse teen 5-10cm Neulo sitten 1 ja 4 puikon silmukat yhteen samalle puikolle. 

Kantapää:
Neulo 4. puikon silmukoilla (= 16 s) tasona sileää neuletta 12 krs. Seuraavalla nurjalla kerroksella neulo puikon alusta, kunnes jäljellä on 5 s, neulo 2 s nurin yhteen ja käännä työ. Nosta ensimmäinen s neulomatta takaisin toiselle puikolle. Neulo sitten seuraavat silmukat kunnes jäljellä on 5 s. Neulo 2s yhteen ja käännä työ ja nosta jälleen ensimmäinen neulomatta ja jatka kunnes reunoilla olevat silmukat on neulottu pois. Huomioi että lopetat siihen kulmaan josta pääset jatkamaan neulomista vasemmalle päin. Eli jos olet oikeassa kulmassa niin neulo itsesi oikeaan kulmaan. Muista laskea tässä välissä kuinka monta silmukkaa puikolla on, siinä pitäisi olla 8 s.

Poimi vapaalla olevalle puikolle sukan reunasta ainakin 5 silmää ja neulo ne yhteen 4.puikon silmukoiden kanssa. Eli juuri sen puikon kanssa jossa on kantapään silmukat. Neulo vielä kaksi puikollista ja nappaa seuraavasta reunasta jälleen väh. 5 silmää puikolle. Neulo silmukat 4.puikolle. Jaa sitten silmukat kahdelle puikolle.

Jatka neuletta, kunnes jalkapohjan pituus kantapää mukaan lukien on 8 cm.

Kärkikavennukset:
Neulo 1. ja 3. puikon lopussa kaksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja tee 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennus. Toista kavennukset joka kerroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 8 s. Katkaise lanka, vie se silmukoiden läpi ja kiristä. Päättele langat nurjalle puolelle tarkasti ettei sukat lähde purkautumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti