lauantai 3. syyskuuta 2016

Kuinka estää flunssainen syksy?

Nyt kun olemme Tyttären kanssa päivittäin tekemisissä toisten lasten kanssa, niin pakostakin mieleen tuli päiväkotien flunssaepidemia. Toki pienessä ryhmässä vähemmän liikkuu pöpöjä ja pidämme hyvää huolta hygieniasta. Mutta kuitenkin olen tehnyt toimenpiteitä joiden uskon auttavan meiän vastustuskykyä niin että pysytään terveinä :)

Syömme hoitolasten kanssa aamupalan kahdeksan maissa, mutta syömme Tyttären kanssa extrana aamukuuden jälkeen vitamiinipitoista smoothieta. Lisäilen smoothien joukkoon myös maitohappobakteeria jotta suolisto voi hyvin. On ollut niin paljon energisempi olokin tämän myötä. Samalla smoothie pääsee vaikuttamaan tyhjässä vatsassa jonka uskon edesauttavan vitamiinien imeytymistä.Olen aiemminkin kehunut smoothieta, mutta on se vain niin näppärä välipala/aamupala/iltapala. Siihen saa tungettua vaikka mitä kasviksia ja se maistuu lähes aina hyvältä. On niitä pahanmakuisiakin kokeiluita tehty :D Esimerkiksi vesimelonista sain aikaiseksi aika karmeaa smoothieta.


Siihen saa laitettua mukaan kirpeitä puolukoita, tyrniä tai karpaloita, joita ei normaalisti söisi paljaaltaan ja jotka ovat täynnä vitamiineja. Ainakaan minä en muuten noita saisi syötyä säännöllisesti. Jos kärsii virtsatietulehduksista niin tämä voisi olla hyvä keino saada nautittua happamia marjoja, jotka usein auttavat siihen vaivaan.

Eli edelleen suosittelen kovasti tekemään smoothieta lapsille. Se on nopeaa ja minä ainakin nautin siitä kun saan tehtyä hyvänmakuista ja terveellistä syötävää. Ainoastaan sen tehosekoittimen tiskaus on "raskainta" :D 

Joten flunssaa estämään ja smoothieta nassuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti