keskiviikko 14. syyskuuta 2016

3 syksyistä touhua taaperolle

Taaperon kanssa syksyllä ulkoillessa voi tehdä vaikka mitä. Voi ihmetellä värikkäitä lehtiä, nautiskella marjoja suoraan pusikosta tai vaikkapa katsella erilaisia sieniä. Mutta seuraavat kolme puuhaa ovat selkeästi meiän taaperon lempparipuuhaa ja nämä toimivat minkä ikäisille vain. Poimi siis tästä pari ideaa seuraavalle ulkoilulle.

1. Saippuakuplat maassa


Eräänä sateisena päivänä mentiin ulkoilemaan sateiden välillä. Silloin vahingossa onnistuttiin keksimään kiva puuha josta lapset tykkäsivät kauheasti. Ainakin jos sen voi päätellä hihkumisen ja kiljahduksien määrästä. Puhalsin saippuakuplia jotka jäivät märän asvaltin pintaan ja lapset rikkoivat niitä siihen. Se olikin tosi kivaa ja lapset jaksoivat pitkään pomppia kuplien päällä. 

2. Vesimaalaus seinään/kiviin


Tätä on monet muutkin bloggarit mainostaneet, mutta täytyy itselläkin mainita koska tämä on helppoa, halpaa ja lasta innostavaa puuhaa. Tarvitset vain vettä sankoon sekä siveltimen. Sitten ei kuin maalailemaan talon seinää tai vastavuoroisesti asvalttia tai kiviä. 


3. Hyppiminen lehtikasassa


Tämä klassikko ei jättänyt meiän taaperoakaan kylmäksi. Lehtien sijaan haravoimme ensin yhdessä puun havuja kasaan ja sitten Tytär pääsi peuhaamaan syntyneeseen kasaan. Toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti