tiistai 20. syyskuuta 2016

Pieni tättähäärä porisee


Ihanaakin ihanemman uhman myötä Tytär on tuonut esiin mahtavan sanavarastonsa laajuuden. Monta kertaa päivässä kuuntelen suu auki kuinka hän laukoo kieliopillisesti oikeita lauseita tuosta vaan. Esimerkkinä ihan tämänpäiväisiä lausahduksia:

Pyydän Tytärtä viemään lasisen kupin takaisin keittiöön. " En! Minä leikin tällä." kuului vastaukseksi.

Koetin houkutella Tytärtä olemaan vähän aikaa nakuna ennen kuin puettaisiin päivävaatteet päälle,  "Siilivaippa päälle, en halua olla nakuna" tuli tomerasti. Joten siis vaatteet päälle. Edes pikkuhousuja en nyt onnistunut saamaan jalkaan. 

Alkoipa naurattamaan nämä mieleen tulleet esimerkit sillä niissä aika hyvin näkyy kuinka kieltopainotteisia päiviä meillä on. Nyt ymmärrän paljon paremmin sitä kun toiset äidit ovat huokailleet lapsen päättämättömyyttä. Sitä se todellakin tuntuu nyt olevan. Samassa ateriahetkessä pelkästä maitolasista voidaan saada niin monta keskustelua aikaiseksi ettei tosi. Siis tarkoitan sitä että ensin siihen lasiin toivotaan maidon tilalle mehua, vettä tai ihan mitä muuta tahansa. Ja jos erehdyt ennakoimaan tätä ja pistätkin vettä tilalle niin tottakai maitoa pitäisi saada ;) Ja vielä sekin kun lasi tyhjenee ja pyydetään maitoa lisää, niin yhtäkkiä sitä maitoa ei saisikaan kaataa lisää. Huoh.

Onneksi tiedän että tämäkin on ohimenevä vaihe... mikähän se seuraava vaihe sitten on? :D 

4 kommenttia:

 1. Siellähän osataan puhua jo tosi pitkiä lauseita! Meillä edelleen yhden sanan juttelua, paitsi "hei hei" osataan sanoa. Sanoja tulee kuitenkin koko ajan lisää ja huomaa selvästi, että lasten muisti on hyvä, koska sanat jäävät helposti mieleen ja niitä toistetaan seuraavinakin päivinä.

  Oma tahto, tai oikeestaan päättämättömyys, ah! Halutaan, ei haluta, sit halutaankin taas ja sit taas ei. Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo muistin kehittyminen on kyl mahtavaa seurattavaa. Me ollaan nyt miehen kanssa kyselty tytöltä aina päivän tekemisiä ja hän ihanasti eka miettii hmmm hmmmm.. ennenkuin vastaa :D

   Poista
  2. Toi miettiminen on varmaan napattu teiltä vanhemmilta, hauska :D Meillä ainakin matkitaan hymähtelyjä ja jotain täytesanoja kuten "noin", "nii-iin", "hmmmh" jne. Minä oon vissiin hokenu "vau" aika usein lasten taitoja, vaatteita tai vaikka tukkaa ihastellen ja etenkin tyttö näyttää joskus jonkun jutun ja sanoo oikein venyttäen "vvvaaaaau!" :D

   Poista
  3. Ihan varmasti on napannut :) Omia maneereitaan oppii huomioimaan erillä tavalla ku pikkuihminen matkii niitä. Ihana tuo tytön vauuu!

   Poista