perjantai 8. elokuuta 2014

Kivunlievitykseen ideoita

Jo vähän kipeämpien supistelujen vuoksi on synnytys alkanut pyörimään enemmän tai vähemmän mielessä. Ja synnytyksessä erityisesti kivunlievitys. Uskon siihen, että äidille annettavat lääkkeet/äidin käyttämät kemikaalit kulkeutuvat lapseen joten pyrin olemaan raskausaikana mahdollisimman luonnollinen ilman turhia kemikaaleja. Miksi siis synnytyksessä yhtäkkiä ymppäisin lapsen täyteen lääkkeitä? En sulje epiduraaleja ja muita lääkkeellisiä kivunlievityskeinoja pois omasta käytöstäni, mutta aion yrittää mahdollisimman pitkään selvitä luonnonmukaisilla keinoilla.

Tähän olenkin listannut mielenkiintoisimpia kivunlievitystapoja, joita osaa olen jo kotosalla testannut.

Amme

Kuumassa vedessä lilluminen kuulostaa todella rentouttavalta, varsinkin jos siinä samalla pystyy siemailemaan viileää vettä. Olen nauttinut uimisesta todella paljon raskauden aikana, siinä kun tulee niin painoton olo. Tekee varmaan hyvää keholle olla kannattelematta koko ajan raskasta painoa.
Gua Sha. www.ipanainen.fi


Gua Sha kampa (meiän tapauksessa hillopurkin kansi)

Gua shaa käytetään luonnonmukaisena keinona kipuihin. Kun sillä kaapii selkää ylhäältä alaspäin niin kipukohtiin tulee punaisia täpliä, joita sitten hierotaan niin pitkään että väri palautuu normaaliksi. Gua shan avulla siis löydetään kipukohdat, joita sitten parannellaan. Selkärankaa ei hierota, vaan sen ympäriltä.

Tätä ollaan jo testattu kotona hillopurkin kannella ja vähän se tuntuu hyvältä! Kaapimisen aikana selkään levisi kuumoitus ja kipukohdat näkyivät selkeästi täplikkäinä. Tästä kaapimisesta olisi ihana saada nyt joka iltainen rutiini, selkä tuntui paremmalta nukkumaan mennessä.

Hengitys

Hengittämällä rauhallisesti tulee olokin rauhalliseksi, ja jos on rauhallinen olo kehokin rauhoittuu ja helpottaa avautumisvaihetta. Aion myös yrittää mennä supistuskipujen mukana rennosti, niiden tarkoitushan kuitenkin on tuoda lapsi maailmaan eikä tappaa minua. Tätä onkin hyvä suunnitella nyt, kun tiedossa ei ole kuinka pahat kivut on :D

Kaurapussini <3

Lämmitetty kaurapussi

Kaurapussi on ollut mahtava kumppani raskausaikana. Olen saanut siitä apua liitoskipuihin lämmitettynä ja kesähelteillä kylmä kaurapussi on taivaallisen tuntuinen. Monipuolinen siis :)Tuleeko sinulle mieleen tehokkaaksi kokemiasi kivunlievityskeinoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti