torstai 14. elokuuta 2014

Täysiaikainen 37+0

Ruusukin puhkesi kukkaan vauvan kunniaksi!


Raskausviikko 38

Sikiö painaa noin 3200g ja on pituudeltaan n. 48cm. Sikiö on kypsä syntymään, ja keuhkot alkavat olemaan kypsät kohdun ulkoiseen elämään. (terve.fi)


Neuvolakuulumiset
Kävin neuvolassa keskiviikkona eli eilen. Olikin melkoinen kerta kun ei keretty juttelemaan kuin yhdestä mieltä painavasta asiasta, tarkistettiin siis vauvan tarjonta ja samalla th huomasi että sikiön sykkeen arvot on turhan matalat. Siinä kävi toinenki th tarkistamassa sykkeet ja niinhän se oli, että lähdin lähetteen kanssa synnärille käyrille makoilemaan. Oli melkoisen jäätävät tunnelmat istua taksissa ja päämääränä synnäri. Mietin vain istuessani, että tässäkö sitä lähdetään jo synnyttämään ja vieläpä crocsit jalassa! Käyrille maatessani ihmettelin lapsen sykkeiden kovia vaihteluita 106-156 välillä, olin melkoisen hermona kun en tiennyt että nuohan on tosi hyvät sykkeet. Tai niin ainakin synnytyslääkäri sanoi, joka pikaisesti katsoi käyrät ja ultrasi vauvan. Mahassa komeilee jo 3180g painava päätarjonnassa oleva vauveli. Pää on kuulemma jo syvällä lantiossa, joten ei pääse enää helposti kääntymään. JIPPII!!

Massu rv 37+0
Oma fiilis
Synnärillä käynti helpotti mieltä paljon, sillä olen oikeasti luullut et lapsi ei ole kiinnittynyt mihinkään vaan liikuskelee ympäri mahaa. Kuinka väärässä onneksi olinkaan :) Pahoinvointi on nyt jatkunut noin viikon verran, eli päivittäin tulee heikko oksettava olo. Onneksi se menee oksentamalla ohi. Liikkuminen saa aikaan helposti supisteluita, mutta lähinnä vaan mahan kovotteluita. Kipeitä supisteluita oon myös tuntenut viimeisen viikon aikana. Alkaa siis olemaan jo vähän tukalaa. Kotoa ei kehtaa kauas lähteä, kun pelkässä kaupan kassajonossakin alkaa huippaamaan. Oonki varmaan ihana näky ku huohotan kuumissani ja yritän tuuletella kasvoja kädellä, samalla kun steppailen väsyneitten jalkojen kanssa.
Vielä maksimissaan viisi viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti