torstai 7. elokuuta 2014

36+0

Vauvamasu 36+0


Raskausviikko 37

Vauva painaa tällä viikolla noin 3kg ja on pituudeltaan noin 47cm. Hänen keuhkonsa alkavat olemaan tarpeeksi kehittyneet. Ruuansulatusjärjestelmä ja keskushermosto kypsyvät vielä. Äiti saattaa tuntea nyt enemmän voimakkaampia supistuksia ja tiheämpää tarvetta virtsaamiselle. (Lähteet: www.terve.fi, www.vauva.fi ja www.kaksplus.fi)


Notkoselkä. Eipä ole ihme jos selkää särkee.

Omat fiilikset

Paineen tunne alakerrassa on välillä melkoisen voimakasta, ja pääsin jo kellottamaan kipeitä supistuksia noin 10min välein. Ne kyllä lakkasivat todella nopeasti.  Maha tuntuu hiukan laskeutuneen ja närästelyt ovat vähentyneet. Vaikka raskaus on hyvin konkreettista ja vauva liikkuu paljon, ei mieli tahdo pysyä menossa mukana. Tuntuu todella omituiselta, että olemme kohta lapsiperhe. Että minusta tulee äiti ja olen loppuelämäni jonkun äiti. Minulle tulee oma lapsi, puoleksi minua ja puoleksi miestäni.. huh. Ristiriitaiset ajatukset pyörivät päässä: " Tulisipa lapsi jo..ei se vielä saa tulla..kannattikohan tähän ryhtyä.. oi omaa lastamme." On siis aikamoista mielen vuoristorataa koettu nyt viimeisen viikon aikana.

Vauva vaihtelee asentoaan tiuhaan, aamulla oli vielä pää alhaalla vasemmalla. Päivällä taasen selkeästi perätilassa. Nämä asennon vaihtelut päättelen hikan ja potkujen perusteella. Jänniä aikoja siis vieläkin tiedossa, kun ei lapsi ole asettunut lantioon pää edellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti