torstai 21. elokuuta 2014

38+0Raskausviikko 39.
Sikiö painaa noin 3350 g. Pituus on noin 49cm. Lapsi nukkuu kohdussa paljon, sillä hän kerää voimia synnytystä, kasvua ja kehitystä varten. Lapsen luusto on kehittynyt ja kovettunut, mutta kaikki luut eivät vielä ole kovia. Lapsen pääkallossa on pieniä aukkoja. Nämä aukot auttavat päätä mukautumaan synnytyskanavaan. Moni odottaja kääntyy loppuvaiheessa ikään kuin sisäänpäin: he eivät ajattele juuri muuta kuin raskauttaan ja lastaan.
(Lähde: terve.fi ja kaksplus.fi)

Laaduntarkkailija testaa sitteriä.


Omat fiilikset
Monta päivää kestänyt ajoittainen supistelu ja huonot yöunet saivat uskomaan, että synnytys on lähellä. Mutta eilisen jälkeen mieli rauhoittui kovasti ja nyt tuntuu, että on energiaa nautiskella loppuraskaudesta. Viime yönä nukuin todella hyvin ja olo on ihanan levännyt. Vauva tuntuu välillä hiljaiselta, mutta onneksi pienellä tökkimisellä on tullut liikkeitä. Ruokahalu on vähän kadonnut, mutta kun ruokailemaan pääsen niin tuntuu ettei nälkää saa pois syötyä. Eilenkin meni kevyesti 5h ruokailujen välissä ilman nälän tunnetta(?) 

Sisäänpäinkääntyneisyyttä olen havainnut, mutta nautin kyllä kovasti kavereitten kanssa juttelemisesta. En kyllä välttämättä enää jaksaisi tunti tolkulla keskustella, ihan jo senkin takia että istumalla saan alaselkäni kipeäksi. Keho on siis selvästi helpommin väsyvä, mutta nyt tuntuu ettei se niin helposti kipuile mitä aiemmin raskaudessa. Pystyin hyvin ajamaan pyörällä n. 3 kilsan lenkin, mutta saman mittainen matka kävellen olisi varmasti supistanut kovasti :D

Fiilikset raskauden suhteen on siis hyvät, nyt ei tunnu enää niin kiireiseltä saada lasta heti ulos mahasta. Vaan aattelin vielä fiilistellä tätä pyöreyttä ja läheisyyttä vauvan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti