keskiviikko 1. lokakuuta 2014

1kk neuvola

Käytiin tänään Pikkuisen ensimmäisellä neuvolakäynnillä, jos kotikäyntiä ei lasketa. Yritin saada tytön nukahtamaan hiukan aiemmin, sillä hän nukkuu yleensä pitkät päikkärit 12-15 välillä. Mutta enpäs siinä onnistunut ja tietenki hän nukahti klo 12, ja aika oli 12.30. Noh tyttö heräili itsestään 12.45 ja saatiin mitat otettua ja heijasteet kokeiltua. Tytöllä itketti kovasti ja hamuili nyrkkiään niin ahkerasti, että korkkasin neuvolan odotusaulan imettämällä siellä. Tyttö lopetteli parikin kertaa imemisen nukahtamalla, mutta kun yritin takaisin vaunuihin nostaa hänet alkoi kauhea itku. Hän itki niin raivokkaasti, ettei melkein happea saanut. Melkein tunnin oltiin siellä aulassa ja imettelin, ja yritin tutin avulla rauhoittaa vaunuihin.. Paskat onnistunut :D

Vihdoin kun tyttö rauhoittui jotenkin vaunuihin, hyökkäsin äkkiä ulkoilmaan. Missä neiti päätti sitten jatkaa itkemistä..kävelin tuon alle kilsan matkan tyttöä kantaen. Juuri kotiovella hän sitten nukahti vähäksi aikaa, mutta heräsi melkein heti. Sain itse siinä syötyä ja päätin nukuttaa tytöt kunnolla päikkäreille..Noh tässä sitä vieläkin "nukutetaan" tyttöä rinnalla, hän on kohta kaksi tuntia viihtynyt rinnassa kiinni. Hän havahtuu heti kun irrottaa otteensa..Mikähän tässä nyt on? Onko menty liian väsyneeksi eikä anneta itsensä nukahtaa? Vai onko tässä viiden viikon kohdalla tiheän imun kausi? Tiedä häntä, mut tää päivä menee sit tissitellessä. Enpä valita sillä tää on omalle kohdalle mukavaa, harmi vaan katsoa väsymystään itkevää rakasta :/

Imuttelija


Neuvolakuulumiset 

Tyttö 4 viikkoa ja 3pvä vanha
Pituus 54,8cm (51cm)
Paino 4840g ( 3940g 2vko iässä)
Pää 38,6cm (37cm)

Hienosti on tyttö kasvanut rintamaidolla, melkein puoli kiloa viikossa :) Varhaisheijasteet ok, iho siisti vaikkakin hormoninäppylöitä on tullut reilusti. Hoitaja oli kirjoittanut ihanasti neuvolakorttiin: Tyytyväinen tyttö! Tarkkaavaisesti katselee, ensimmäisiä hymyjäkin tullut. Varhaisheijasteet +, jäntevyys hyvä. Rintamaidolla hienosti kasvaa! Silmät, suu, napa siistit. Kasvoilla hieman hormoninäppyä. Kaikki kunnossa, hyvin hoidettu vauva!

Hoitaja ei ollut meiän oma th, mutta onneksi tuo oli ihan mukava ja jäi hyvät fiilikset käynniltä. Kuulemma ei ollut vauvan eikä minun suhteen huolta, niin kuin ei minullakaan kyllä ole. Pienestä väsymyksestä huolimatta Pikkuista on ihana hoitaa, eikä tämä tunnu liian raskaalta. Tietenki helpottaa kun mies on apuna hoitamassa, isot peukut teille yksinhuoltajille! Supermutseja olette kun jaksatte/pystytte hoitamaan lapset yksin.


2 kommenttia:

  1. Muutaman kyläilyreissukokemuksen jälkeen voisinpa melkein sanoa, että ehkä pelkkä rutiinista poikkeaminen aiheuttaa vauvassa kitinää, itkua, levottomuutta, valvoskelua. Meillä ainakin. Tästä lisää myöhemmin omassa blogissa, kunhan jaksan kirjottaa :D Eli ehkä toi neuvolakäynti sotki vauvan meininkiä sen verran, että sitä rytmiä pitää vähän hakea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä käynyt edes mielessä tuollainen, hyvä kun sanoit :) Tosiaan tytöllä on jo nyt selkeästi rutiinia päivässä, jota tuo käynti sotki. Jospa se siis tästä.

      Poista