perjantai 5. helmikuuta 2016

Kuinka selvitä taaperon vatsataudista?

Otsikon kysymystä olen pohtinut tiistaista asti kun Tyttäremme alkoi oksentamaan. Ensin vaikutti oikein lupaavalta sillä hän janoisena joi paljon ja pyysi "että" vettä. Mutta kaikki tuli ulos. Yö nukuttiin patjalla, jossa oksenneltiin vuorotellen sankoon tai pyyhkeen mutkaan. Keskiviikko yönä nukuttiin jo paremmin, mutta Tytär alkoi kieltäytyä nesteistä.

Nyt perjantaina tilanne on sellainen, että torstaina oksennettiin viimeisen kerran klo 16 ja sen jälkeen oksentelu rauhoittui. Mutta ripuli on pahentunut ja pahentunut. Viime yönä neljästi herätin Tyttären syömään ja hän samalla ripuloi vaipan täydeltä. Onneksi rintamaito kelpaa!

Nestettä ei muuta saa menemään kuin pakolla. Tytär on kyllä paljon pirteämpi ja juttelee ja laulelee mukana. Mutta äidillä on kova huoli. Niin kova, että nyt olen parin tunnin aikana pakkojuottanut ruiskulla ripulilääkettä. Ja tarjonnut tissiä enemmän kuin laki sallii. Toivotaan ettei tyttö saa tästä pakkojuottamisesta mitään kaameita traumoja.

Peukalot pystyssä olen ollut sen suhteen, että itse en ole sairastunut. Miehenkin tauti tuntuu menneen vuorokaudessa oli..onneksi! Nyt vain hirmuisesti harmittaa sillä huomenna on hyvän ystävän häät. Ja ne taitavat jäädä välistä kun Tyttären vointi ei vielä ole sellainen että uskaltaisin kauas hänen luotaan lähteä. Miten voi olla näin huono tuuri?!

Olisiko kenelläkään mitään huikeaa poppakonstia jolla saataisiin taapero syömään/juomaan?

7 kommenttia:

 1. Voi itku :/ Pikaista toipumista pikkuneidille! Poppaskonsteja mulla ei kyllä ole mielessä. Suostuuko syömään ruokaa? Tai vaikka hedelmiä esim. vesimelonia? Sitä kautta sais nestettä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tänään ollaan jo hyvävointisia ja on suostunut syömään banaania. Vatsa viel löysällä mut parempaan päin..onneksi :)

   Poista
  2. No mutta hyvä kuulla :) Meille iski flunssakuume, jee. Toivottavasti menis huomenna/ylihuomenna jo ohitse. Likka jo parempi, mutta poitsu ei. Viime yö oli ihan kamala :/

   Poista
 2. Voi apua! :( Pikaista paranemista teille! Olen kauhulla tuota tautia pelännyt, kun päiväkotiarjessa ollaan. Vielä ollaan säästytty vaikka kaikkea ollaan muuten sairasteltu. Toivottavasti selviät itse ja tytöllekin alkaisi neste ja ruokakin sitten pikkuhiljaa maistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä ehdottomasti kauhein tauti mitä voi lapsella olla..ja itsellä kans. Onneksi selvittiin tästä. Ja kun vielä se ruokahalukin löytyisi..

   Poista
 3. Voi apua! :( Pikaista paranemista teille! Olen kauhulla tuota tautia pelännyt, kun päiväkotiarjessa ollaan. Vielä ollaan säästytty vaikka kaikkea ollaan muuten sairasteltu. Toivottavasti selviät itse ja tytöllekin alkaisi neste ja ruokakin sitten pikkuhiljaa maistua.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista