keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Sosiaalinen tapaus tuo meiän Tytär

Kääks ja iiks kuinka ihana on kun oma pikkuinen alkaa paljastaa omaa luonnettaan. Samalla ihmetyttää kuinka nopeasti hän onkaan muuttunut siitä pikkuvauvelista, ja samalla olen ihan mielissäni kun Tyttären kanssa voi touhuta enemmän.

Tytär alkaa paljastumaan melkoisen sosiaaliseksi tapaukseksi, uusia ihmisiä katsotaan ensin tarkkaan ja sitten monesti jo hihkaistaan tervehdys! Eikä vieraammassa sylissä olla pitkään aikaan itketty ollenkaan :)


Toiset vauvat kiinnostaa kauheasti. Nyt kun ollaan vähän enemmän tavattu toisia äitejä vauvoineen, on Tytär päässyt kommunikoimaan toisten kanssa. On niin suloista kun toinen koittaa ottaa toisen kädestä kiinni, ja hymyilee kuin naantalin aurinko :) Vauvajumpassa hihkuttiin omalta matolta toisille vauvoille ja oli tosi tylsää alkaa äidin kanssa jumppailemaan, paljon hauskempi olisi vaan ollut porista toisten vauvojen kanssa!


Tytär on myös päässyt jo vähän maistelemaan ruokaa kurkun,omenan,tomaatin, päärynän ja maissinaksun muodossa. Hurja kun kuulostaa paljolta näin ylös kirjoitettuna, mutta todellisuudessa nuo omena,tomaatti ja päärynä ovat vain olleet kielenkärjen kostuttamista äidin herkussa. Kurkkutikkuja ja maissinaksuja olen antanut Tyttärelle ihmeteltäväksi siksi aikaa kun teen ruokaa tai syön itse. Muuten tuppaa innokkaat pikkukädet olla äidin lautasella. Maissinaksut on selkeästi herkkua ja niitten perään itketään, jos tippuvat kädestä.

Syöttötuolissa käydään jo pieniä hetkiä ihmettelemässä
Vaikka näitä maistiaisia olen antanutkin, en vielä koe että meillä syötäisiin jo kiinteitä. Sitten meillä virallisesti aloitetaan kiinteät, kun ensimmäisen soselusikallisen lykkään tytön suuhun. Vielä ei siihen ole kiirettä, sillä maito tuntuu hyvin riittävän. Katsotaan mitkä fiilikset on neuvolan jälkeen :) Vai otetaanko jo 5kk kunniaksi sunnuntaina ensimmäinen sosemaistelu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti