lauantai 3. tammikuuta 2015

4kk neuvolakuulumisetEilen oli vuorossa 4kk neuvola eli lääkärineuvola. Lääkäri tutki mm. seurasiko tyttö leluja, oliko heijasteita vielä, lonkat, silmät ja ihon. Varmaan hän tutki paljon muutakin, mutta enpä osaa niitä nyt tässä eritellä :)

Kasvu oli jälleen ollut hyvää ja tasaista +2 käyrällä menoa. Pituus oli nyt 65,2cm ja paino 8690g, eli reilu kilo painoa ja pari senttiä pituutta tullut lisää. Siltä se kyllä tuntuukin kun Tytärtä käsittelee. Vaatteissa käytetään nyt 68 kokoa.

Tytär osaa nyt kääntyä selältä mahalleen, ja nostelee pyllyä siellä ollessaan. Kädet menee hyljeasentoon eli kauas sivuille mahalla ollessa. Leluihin tartutaan pääasiassa oikealla kädellä, mutta myös vasemmalla. Kummallakin kädellä saa lelun suuhunsa. Sormia imeskellään vieläkin ahkerasti. Selällä ollessaan nostelee jalkoja mahan päälle, mutta ei olla vielä hoksattu omia varpaita.

Tytär tykkää kovasti kosketella&tutkiskella ihmisten kasvoja, leikkiä sitterissä ollessaan lelukaarella, huitoa musiikkitoukkaa jolloin kuuluu ääni, lueskella sylissä kirjoja, istua bumbossa ja ottaa d-vitamiinin lusikasta.

Oma ääni on kans maailman paras juttu, älämölöä riittää varsinkin silloin kun ei tykkää asiasta. Kielellä ja huulilla päryyttelee niin, että sylki lentää. Välillä jokeltelee selkeästi äidin korvaan: ei, äiti, hyvväää :) Toivonki, että Tyttärestä tulee mulle juttuseuraa. Parasta on ääneen ihmettelevät ja oivaltavat lapset :)

Sellaisia kuulumisia täältä, sitten onki taas seuraavalla käynnillä vuorossa rokotteet :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti