sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Nukkumisrutiinimme nyt

Nyt eletään oikein mukavaa vaihetta nukkumisen suhteen, sillä Tyttären unet kestävät koko yön aamuun saakka. Reissussa ollessamme hänellä tuppaa heräämiset lipsahtamaan takaisin klo 5 aikaisiksi, mutta koton hän nukkuu jo puoli seitsemään.

Iltapuuhiin alamme seitsemän jälkeen jolloin syömme iltapalaa ja pesemme hampaat. Saatiin hyvä vinkki hampaan pesuun ja se on auttanut paljon pesemiseen. Tytär saa katsoa tuota videota vain silloin kun jompikumpi vanhemmista pesee hänen hampaitaan. Kannattaa testata.

Kun hampaat on pesty ja yöpuku puettu, niin Tytär saa vähän leikkiä. Usein kyllä luemme kirjaa yhdessä. Sen jälkeen menemme sänkyyn 19.30-20.00 välillä. Sängyssään Tytär saa suukkonsa ja kömmin omaan sänkyyn peiton alle laulamaan hänelle pari unilaulua. Unilaulut menevät aina tässä järjestyksessä: Nukkumatti, Hämähäkki ja Pieni tytön tylleröinen. Helpottaa laulamista kun ei tarvitse miettiä mitä seuraavaksi laulaisi. Jos Tytär on tosi väsynyt hän nukahtaa jo laulujen aikana, mutta jos näin ei tapahdu hän monesti vain köllöttelee ja nukahtaa itsekseen.

Tässä vaiheessa minä luen kännykällä ihmisten kuulumisia ja odottelen unituhinaa. Mies monesti lähtee huoneesta pois vaikka saisikin itkut peräänsä, mutta itse tykkään ottaa rennosti. Aika monesti olen sinne sänkyyn myös nukahtanut. Mikä ei kyllä haittaa kun sillä tavalla saan itsekin ne 9-10h unet.

Olen tosi tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen ja toivon, että tämä jatkuisi pitkään. Parin viikon päästä on kuitenkin luvassa muutoksia arjessamme joten katsotaan miten se vaikuttaa. Muutoksista kuulette sitten lähemmin kunhan asiat varmistuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti