torstai 21. heinäkuuta 2016

Yhteistyöpostaus: Perheemme lempiruuat

Luvassa nyt katsausta meiän perheen ruokiin. Toivottavasti joku löytää täältä ideoita omaan ruuanlaittoon. Itsekin kun välillä etsin ideoita ja vaihtelua ruokaan eri blogeista.

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ostamaan kotimaista ja luomua, mutta esimerkiksi bataatteja ei lähikaupoista vastaavilla vaatimuksilla löydy joten se on ihan ulkomaista. Olemme myös kasvattaneet satovihanneksien käyttöä, eli bongaamme mitkä hedelmät ja vihannekset ovat nyt parhaita ja sen hetkisen satokauden tuotteita. Prismassa tämä on helppoa, sillä siellä nostetaan esiin mainoksilla sen hetkiset satokauden tuotteet.


Mutta niihin ruokiin.. Perusarkena valmistamme nopeaa ruokaa kuten jauheliha-kasvispataa. Eli yksinkertaisesti ruskistetaan jauheliha ja maustetaan. Joukkoon nakataan joko pakastepussillinen vihanneksia tai pilkottuja vihanneksia. Välillä sekä että. Helppoa ja hyvää, joka maistuu koko perheelle. Ei tarvitse erikseen alkaa tekemään salaattia.

Uunissa paistetut bataattilohkot ja lohipyörykät ovat myös vallanneet näkyvän osan ruokavaliostamme, niiden kaveriksi kun värkkää vielä sitä salaattia niin nälkä lähtee taatusti.

Höyrytetyt vihannekset ja kanafileet/jauhelihakastike ovat myös melkoisen yleinen ruoka tässä taloudessa. Näitä ruokia miettiessäni huomasin että teemme noin 2-3krt viikossa pastaa/perunaa/riisiä, eli niitä ei syödä joka päivä. Mieluummin kaveriksi teemme lämpimpiä kasviksia tai pilkottuja vihanneksia. Ihan mukava huomata kuinka kasviksia tulee syötyä se suositeltu puoli kiloa päivässä.


Munakkaita syömme myös todella paljon. Tyttärelle joudumme silloin soveltamaan ruokaa käsillä olevista raaka-aineista, mutta on hän välillä maistellutkin  munakasta (ilman oksentamista jee!) Tämä on siis lähinnä meidän aikuisten lempiruokaa.

Toki välillä iskee nostalginen olo ja silloin tehdään lapsuuden lempiruokia eli esimerkiksi perunamuussia ja jauhelihakastiketta tai makaronilaatikkoa. Tässä oli kuitenkin tälläinen pieni raapaisu lempiruuistamme. Hyvin pitkälle menemme samoilla raaka-aineilla joita sitten maustamalla ja valmistustavalla muokkaamme. Ja pitää vielä kommentoida että Tyttären lempiruokia on selvästi isänsä tekemät ruuat, mies kun ei pelkää käyttää mausteita. Joten hänen ruokansa on yleensä aina todella maukkaita ja hyviä. Melkein alkaa kuola valumaan kun ajattelen hänen viimeksi tekemäänsä ananaskanaa ja riisiä. Nam!

Yhteistyössä Mammalandia 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti