lauantai 9. heinäkuuta 2016

Tyttären kuulumisia 1v 11kk

Tyttärellä on viime aikoina ollut sellaisia harppauksia taidoissa, että päätin niitä vähän ylös kirjoitella. 

Ensinnäkin meillä kotona ei ole portaita joten Tytär on aika vähän kulkenut niissä. Mutta nyt reissun päällä ollessamme asumme hissittömässä kerrostalossa. Joten Tytär on saanut kävellä portaita ylös ja alas. Hän on tässä niin näppärä ettei uskoisikaan :) Samalla hän hokee numeroita 1-12. Tämäkin tuli minulle melkoisena yllätyksenä. Aiemmin numeroita on tullut viiteen asti oikein, nyt neiti päräyttää numerot 12 asti ihan oikein tuosta noin vain. 


Puheessa on tullut valtavaa kehitystä. Kolmen sanan lauseita tulee usein ja loppupäätteetkin alkavat olla kunnossa. Tänä aamuna Tytär piti kiinni pallostaan kun koetin leikittää häntä ja tiukasti sanoi "minun palloni!" Ei saanut äiti koskeakaan palloon. 

Tytär osaa myös kauniisti pyytää asioita kuten "saisinko tissimaitoa? saisinko syliin? saisinko pusun?" Ihana kun pyytää näin selkeästi, mutta ei se välillä naurata kun tyttö pyytää maitoansa kovaan ääneen keskellä ihmisjoukkoa. Onneksi olen sinut taaperoimettämisen kanssa joten paniikkia en asiasta koe. Jokaisen imetystaipale kun on hänen ja lapsen asia :) 


Leikkeihin on myös tullut syvyyttä. Tytär hakeutuu usein rakentamaan palikoilla ja keittämään kahvia leikkikeittiössään. Myös erilaiset palloleikit ovat mieleen. Jalkapalloa potkitaan ja sählymailalla huidotaan palloa. Myös pallon kiinniotto alkaa pikkuhiljaa sujumaan, tietenkin heittäjästä riippuen. 

On niin mukava katsoa vierestä kuinka Tytär hakee kontaktia ja leikkiseuraa muista lapsista. Kuusamon reissulla hänellä sujui todella kivasti leikit pikkuserkkunsa kanssa, jota siis ensimmäistä kertaa näki. Kyllä lapsi parhaiten tietää miten saa toisen lapsen nauramaan. Tytöt kikattelivat, juoksivat ja muka kaatuivat "hupsista" kikatellen vielä kovempaa. Ihanat <3

Meiän pikkuinen vaikuttaa jo niin kauhean isolta ollessaan näin omatoiminen. Tuntuu hurjalta kun ensi kuussa hänelle tulee 2 vuotta täyteen. Aika todellakin juoksee.. Luin vasta hyvän kuvauksen lapsiajasta johon voin samaistua " päivät lapsen kanssa matelevat välillä hitaasti, mutta vuodet sen sijaan juoksevat." 2 kommenttia:

 1. 1-12 laskeminen, ohhoh ja vau! :D Meillä puhetta edelleen vähän (yksittäisiä sanoja), joten kuulostaa niin hurjalta, että samanikäinen osaa jo luetella numeroita. On meilläkin kyllä nyt sanoja ruvennut tulla enemmän ja etenkin yritystä löytyy, kun pyytää toistamaan jonkun sanan.

  Samanikäisten leikkejä on kyllä kiva seurailla ja meidän sekä naapurin taaperoilla on myös tuota kaatumisleikkiä yhdessä pienessä rinteessä ja aina kun ollaan siellä, niin sama leikki alkaa :D

  Hienoa kehitystä jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo laskeminen oli kyl itsellekin melkoinen yllätys. Nyt onkin jäänyt päälle 11 ja 12 :D Eli alkupään numeroita ei lasketa vaan hoetaan noita kahta "laskutilanteissa".

   Tämän ikäisten leikit on kyl niin kivoja. Tuo kaatumisleikki kuulostaa ihan parhaalta :D

   Poista