maanantai 25. heinäkuuta 2016

Mitä lahjaksi 2 vuotiaalle?

Nyt on luvassa jatkoa aiemmalle Mitä lahjaksi 1 vuotiaalle? Nämä 5 vinkkiä on hoksattu Tyttären mieltymysten pohjalta. Mutta eiköhän nämä sovellu kaikille taaperoille :)

1. Magneettinen piirtotaulu

Kuva Clas Olhson
'
Näitä on joka lähtöön. On suuria ja pieniä, on värillisiä ja on lisäosia. Olen myös törmännyt pakkauksiin jossa on iso ja pieni piirtotaulu. Meillä oli Helsingin reissulla pieni piirtotaulu mukana ja se oli tosi hyvä. Tytär piirteli siihen yksinään, mutta oli myös mukavaa piirtää yhdessä kuvia. Tytär oppi nopeasti tunnista-leikin, eli piirrät tunnistettavaa kuvaa ja lapsi nimeää siinä olevan asian.


2. Vesipestävät tussit
Kuva Kärkkäinen

Vesipestävät tussit on sekä taaperon että vanhempien lempparit. Tytärtä kiinnostaa ihan hirveästi aukaista tussien korkkeja ja pistää niitä takaisin. Tavallisilla tusseilla tästä tulee kauhea sotku mitä ei meinaa saada pestyä pois. Mutta vesipestävillä se onnistuu paljon paremmin. Ei siis enää kerhokuvia joissa on tussilla sutattu naama? ;)  Tähän kun vielä hankkii lasta kiinnostavan värityskirjan tai piirustuspaperia, niin paketti on valmis.

3. Pomppuheppa

Kuva MyTrendyPhone

Minulle tulee heti mieleen ala-aste kun näen näitä Rody-heppoja. Meillä kun niitä oli parisen kappaletta siellä ja parasta oli kun niillä pääsi pomppimaan. Näitä on myös nykyään monenlaisia sekä osaan näistä on myös sellainen lisäosa, mikä estää kaatumisen. Joten jo pienempikin voi keikkua selässä vaikkakaan ei pääse liikkeelle. Tämän kanssa harjoitellaan tasapainoa ja hyppelyä, eli juuri sitä mistä taaperot nauttivat.

4. Leikkiastiasto
Kuva Lekolar
Taaperoitten leikki imitoi vielä paljon tavallisen arkipäivän asioita. Siksi ruuanlaittoleikit ovat molempien sukupuolten mieleen. Näitä astiastoja löytyy moneen lähtöön, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mukavaa. Tähän on myös helppo yhdistellä leikkiruokaa, jolloin leikkiin saadaan lisää syvyyttä. Tämä on niitä mukavia leikkejä joissa aikuinen saa nautiskella siitä kun pieni tuo kupin mehua/kahvia nenän eteen tai vielä juottaakin sen. :) 

5. Soivat laulukirjat

Kuva Adlibris

Meillä tykätään laulaa..paljon. Ja vaikka omasta mielestäni muistan hyvin laulun sanoja, niin näitä laulukirjoja selatessaan voi oppia sanat vielä paremmin. Olen ainakin hoksannut laulavani pari laulua omin sanoin :) Jos lauluja ei tahdo muistaa niin tälläinen soiva laulukirja on hyvä keino opetella uusia lauluja. Näitä on joka lähtöön niin joululauluista tuutulauluihin. Lapsikin viihtyy painellessaan eri musiikkeja esiin ja katsellessaan kirjan kuvia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti