keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Taapero= liikenteen vaarantaja

Olipas tänään kyllä melkoinen kasvatuksellinen tilanne päällä. Ajeltiin Tyttären kanssa kahdestaan moottoritiellä ja istuin oli edessä pelkääjän paikalla. Tähän asti on ajelut tällä tavalla menneet tosi hyvin ja tyttö on viihtynyt paikallaan mainiosti myös hereillä.

Mutta tänään.... Tytär päätti sitten alkaa potkimaan. Joka ei ole mitään herkkua kun vauhtia on sen 100 lasissa ja toinen hutkii ratista puristavaa kättä. Taisi vähän ärräpäät lennellä kun autokin vähän liikahti. Eikä äitiä tietenkään kerrasta uskota. Mutta onneksi tytöllä oli mukana pehmolelu Nipsu jonka nappasin pois. Kun tyttö hölmistyneenä alkoi Nipsunsa perään itkemään niin sain selvitettyä tilannetta hänelle. Tyttö sai lelunsa takaisin kun rauhoittui istumaan.

Mutta tokihan hänellä piti vielä vähän testata ja potkia äidin kättä, joten loppumatkan Tytär olikin ilman leluaan..huutaen ja itkien.

Ai että tämä vanhemmuus on välillä...(lisää tähän haluamasi negatiivinen sana) !

Päästiin kuitenkin turvallisesti kotiin eikä vaarannettu sen pahemmin liikennettä.

Jälkipuintia
Yllä oleva teksti kirjoitettiin vielä säikähdyksen vaikutuksen alaisena. Tämä pieni juttu onkin loistava esimerkki siitä kuinka varmakin lapsi voi tuoda epävarmuutta liikenteessä oloon. Ja sen vuoksi niitä tiettyjä sääntöjä on. Muistetaan kaikki olla turvallisia liikenteessä  :) Pidetään turvavyöt kiinni, jätetään kännykät laukkuun ja keskitytään vain siihen ajamiseen.

Turvallista matkaa!

5 kommenttia:

 1. Nyt puutun kyllä tähän. Elä pidä pelkääjän paikalla edessä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voin selventää. Ensinnäkään sinun neiti ei ole sallitun pituinen, toisakseen etupenkillä ei missään nimessä ole turvallista matkustaa. Kolmanneksi juurikin se, että et voi keskittyä ajoon kunnolla kun neiti istuu edessä. Ei annika näin :(

   Poista
  2. Siis omassa istuimessaan oli selkä edellä ja istuin oli edessä pitkän matkan takia. Sillä en pysty keskittymään kunnolla ajoon jos huudetaan takapenkillä kokoajan.

   Olen tietoinen lasten liikennesäännöistä ja tyttö on ainoastaan silloin edessä kun ajan yksin pitempää matkaa. Muuten matkustaa takana :) Nyt tyttö saa kyllä istua takana kun tuollaisen keksi.

   Poista
 2. Vaaralliseksihan tuo matkanteko käy jos ei vanhemmat noudata annettuja ohjeita lasten matkustukseen liittyen. Vaikka huutoa tulisikin, pitää minun mielestäni lapsen turvallisuus laittaa etusijalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Mutta itse pidin tuota päätöstäni vähemmän vaarantavana kuin esimerkiksi puhelimen rämpyttämistä ajamisen aikana. :)

   Poista