tiistai 22. maaliskuuta 2016

Mammalandian yhteistyöpostaus: Perheemme arvot

Tämän kuukauden yhteistyöpostauksen aiheena on perheemme arvot. Mietin pitkään miltä kantilta lähden tätä teille avaamaan. Arvojahan löytyy nimittäin meidän kolmen hengen porukassakin moneen eri suuntaan.

Koetan tässä kuitenkin avata nyt tärkeimpiä arvoja joita meillä on. Kummallekin meistä on tärkeää ydinperhe ja hyvät välit perheeseen ja sukuun. Olemme samaa mieltä siitäkin että joskus haluamme Tyttärelle sisaruksen/sisaruksia jotta hänellä on aina joku jonka puoleen kääntyä. Silloinkin kun me olemme jo kuolleet. Perhe on todella tärkeä voimavara molemmille.

Suvaitsevaisuus on myös tärkeä arvo meille. Matkustelemme mahdollisimman usein ja monia kulttureita kokiessaan huomaa kuinka samanlaisia me kaikki ollaan. Miksi siis ketään loukata pelkän ihonvärin mukaan?

Toisen huomioiminen on myös perheemme tärkeä arvo. Suukotamme aina lähtiessämme jonnekkin ja yllätämme pienillä asioilla toisiamme. Esimerkiksi kukilla, siivoamalla tai pesemällä sekä silittämällä lempipaidan. Monesti ne arkipäivän huomioimiset ovat parhaimpia. Tytärtä huomioimme esimerkiksi leikkimällä koko perhe yhdessä tai lukemalla niin monta kirjaa sylikkäin kun hän haluaa.

Minun arvoni johon miehenikin on suostunut on lapsilähtöisyys. Suostumisella meinaan sitä ettei hänellä esimerkiksi ollut imetyksen suhteen kantaa. Mutta hän kannustaa minua silti siinä :) Lapsilähtöisyys näkyy juuri perhepedissä, imetyksen kestossa ja päätöksessä jäädä pitemmäksi aikaa hoitovapaalle.

Siinä pieni raapaisu meiän perheen arvoihin. Tämä olisi mielenkiintoista toteuttaa niin, että mies joutuisi pohtimaan tätä samaa. Nousisiko samat jutut esiin?

Yhteistyössä: Mammalandia  joka on myös facebookissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti