sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kotiäidin vauvajumppa

Sen jälkeen kun kehossa ei tuntunut enää niin voimakkaasti siltä, että on synnyttänyt, olen aloittanut vauvan kanssa jumppaamisen. Tytärkin oli sopivasti parin kuukauden ikäinen aloittaessamme.
Alussa lähinnä kokeilin liikkeitä jotta tiesin miltä kehossa tuntuu ja tutustin Tyttärenki eri liikkeisiin. Tälläistä treeniä ollaan nyt useana aamuna tytön kanssa tehty:

Lämmittely
Tanssimista, lantion pyörittelyä, hartioiden pyörittelyä ja kaikenlaista vääntelyä jotka tuntuu jumikohdissa. Näitä teen tyttö sylissä peilin edessä, niin että Tytär voi peilin kautta ihmetellä.

Lihaskunto
Lämmittelyn jälkeen laitan tytön hänelle mukavaan asentoon syliini ja alan tekemään varpaille nousuja 10kpl, sitten teen heti perään kyykkyjä myös 10kpl ja siiten taas varpaille jne. Yhteensä 3x10. Tytär viihtyy kun samalla hoen lukuja ja ilmeilen peilin kautta hänelle

Jalkatreenin jälkeen otan tytön käsivarsieni päälle massulleen ja teen hauiskääntöjä 10kpl, sitten jätän tytön ns yläasentoon ja teen yläselänkiertoa 10kpl. Näitä myös se 3x10.

Sit vienkin tytön lattialle makoilemaan ja jos hän viihtyy hyvin, niin teen extrana käsien pyörittelyä ja rivakampaa pyllynheilutusta. Nämä siksi että alaselkä ja niskat saisi liikettä, ne kun ainakin minulla on vauvan hoidosta johtuen jumissa.

Jos kitinä alkaa heti lattialla, menen selälleen maahan jalat koukussa ja nappaan tytön mahan&lantion päälle mahalleen. Sitten tehdään lantionnostoja 3x10, niin että kymmenes liike pysäytetään ja nauratetaan vauvaa :D Tytär rakastaa tätä ja meinaa jo nauraa kunnolla tässä liikkeessä.

Sitten palautan tytön lattialle ja teen punnerruksia hänen yllään, niin että suukotan häntä aina alas mennessä. Näitä teen niin monta kun jaksan, tai noh yleensä vain 15kpl.

Venyttely
Muutan punnerrusasennon konttausasentoon ja teen "kissavenytyksiä" eli käyristän selän palloksi ja sit taas päästän sen notkolle. Sitten onki vuorossa lonkkanivelten venytys, eli käsivarret vauvan viereen ja jalat sammakkoasentoon. Pitäisi tuntua ihan kiitettävästi nivusissa. Näitä on tärkeä venytellä sillä jumissa ollessaan ne vetää kehoa virheasentoihin.

Jos tyttö vielä malttaa venyttelen etureidet ja käsivarret, sekä niskat.

Ja tuntuupa muuten hyvältä! Sitten voi taas paremmalla omallatunnolla istua sohvalla ja imetellä päivät pitkät ;)

Toivottavasti innostutte testaamaan myös vauvan kanssa jumppailua,. Se on paljon hauskempaa mielestäni kuin normitunneilla, sillä jumppakaverille saa jutella ja pelleillä niin paljon kuin tahtoo. Vauvakin selvästi nauttii kun saa olla myös tälläisessa vuorovaikutuksessa äitinsä kanssa.

Olisi mukava kuulla myös lisävinkkejä jumppaliikkeisiin.

3 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä! :) Kyykkäillyt olenkin neiti sylissä melko ahkerasti ja kaikenmaailman tanssihytkymistä pitänyt mm. voice kidsin tahdissa. :D Mutta muuten en ole oikein keksinyt mitä tehdä, joten tulee kyllä vinkit käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla et avuksi tuli tää postaus :) Noita jumppaliikkeitähän ois kauhiasti jos vaan kehtaa tehdä, esim askelkyykky onnistuu kans hyvin vauvan kans. Maastavetoaki pohdin et miten onnistuis sit isomman lapsen kaa :D

   Poista
  2. Nojoo, välillä oon kävelly askelkyykyllä ympäri kämppää. :D Se vaan vaatii myös vatsalihaksia ja tasapainoa, joten on ollu mulle aika haasteellista. Mutta vähän aina kerrallaan ja pikkuhiljaa. ;)

   Poista