maanantai 10. marraskuuta 2014

Pukemisen vaikeudesta

Ei voi olla yhtään sen mahdottomampaa kuin yrittää pukea Tytär mukavasti ulos. Pukemistilanteet menevät vaihtelevasti naureskellen tai itkeskellen. Mutta se ulkona oleminen. Monesti tyttö nukahtaa vaunuihinsa kymmenessä minuutissa, mut aika pian alkaa sitten kitinä jonka uskon johtuvan kuumuudesta. Sillä tyttö on aikamoisen kuuma kun hänet syliini nostan ja niska on hikinen. Olen kokeillut erilaisia pukemistapoja, mutta vielä ei ole löytänyt voittajaa.

Osaisiko joku neuvoa kuinka pukea kuumakalle?

-10 asteen pakkasessa tytöllä oli:
- body, potkuhousut alla
- toppahanskat, toppatossut ÄP
- toppahaalari
- kypärämyssy
- karvalakki

--> Hikinen ja itkuinen tyttö

+ 5 asteen talvisää

- body, potkuhousut
- villasukat
- ÄP fleecehaalari
- kypärämyssy

---> liikaa tämäkin.

Vaunuissa on tuollainen karvainen lisäjuttu, pitäisikö se napata pois? Vaunuissa pidän viel tuota vaunusuojusta, kuumuttaako se lisää?

Apua ja neuvoja kaivataan! Ei ole mukava lähteä tytön kans lenkille tai kauppaan ku toinen alkaa viimeistään kotimatkalla karjumaan..

5 kommenttia:

 1. Mää oon laittanu vaunuihin äitiyspakkauksen makuupussin ja +10 asteen kelillä neidillä on body, puolipotkarit, huppari, villasukat, villatumput ja pipo. Kun menee pakkaselle, laitan tähän päälle sellasen ohkasen reiman fleecehaalarin ja pipa vaihtuu villamyssyyn. Näillä ei ainakaan oo ollu meidän neiti hikinen tai kylmä vaunupäikkäreiden jälkeen. Harso roikkuu tuulensuojana vaunuissa. On se pukeminen kyllä usein melkosta pohdintaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, piti laittaa tuohon, että noin +5 - +10 asteen kelillä on tuo ekaksi lueteltu varustus. Jäin puhelimella jotain kikkaileen siihen ja lähti kommentti vähän vajavaisena. Tosiaan sormet meidän neitillä toisinaan saattaa olla vähän kylmät, mutta muuten on sellanen aika sopivan lämmin. On varmaan periny multa palelevat sormet... ;)

   Poista
  2. Oi kiitos :) Pitääpä kokeilla tuota et lisää sisävaatteita enemmän, eikä puekaan haalaria päälle.

   Poista
 2. Mä sain vinkin omaan blogiini, että kannattaa laittaa vaunuihin lämpömittari (tuli äitiyspakkauksessa)! Siitä voi helposti seurata, miten suureksi lämpö nousee vaunuissa vaikka ulkona onkin kylmä. Oon laittanu mittarin useimmiten ÄP:n makuupussin sisälle vauvan viereen niin näkee paljonko siellä pussissa on lämmintä. Muutaman kerran oon ajatellut et vauvoilla on viileä, mutta mittari näyttäny tyyliin +27 astetta. Ehkä vähän liikaa...Sit vaan vähän makuupussia auki niin ei kukaan tukehdu.

  Meillä on vaunuissa ÄP:n makuupussi. Vauvoille oon viime aikoina pukenu päälle semmoset villahaalarit, kypärämyssyt, villasukat ja toiset villasukat tumpuiksi :D Haalareiden alla on normaalit sisävaatteet eli body ja housut/puolipotkarit. Niska on ollut lämmin, ei liian kuuma mielestäni ja unetkin maistuvat hyvin.

  Jos on ollu kylmempää niin villahaalarit vaihtuu vanupuvuiksi. Mitään toppapukuja en ole vielä laittanut, mutta ei meillä ihan -10 astetta ole ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kulkee se lämpömittari vaunuissa, mut vois kyl sinne makuupussiin sen pistää :) Testasin eilen +5 asteessa pelkkää gollegehaalaria sisävaatteiden päälle ja kypärämyssyä, villasukkia ja ohuita rukkasia. Tyttö oli viel makuupussissa. Kuuma oli taaski, joten makuupussi lähti poies. Sitte olikin jo parempi :)

   Poista