sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Joulusiivouksen aloittelua Sinin kanssa

Nyt kun päästiin marraskuulle on tämän naisen päässä alkanut pyörimään yhä enemmän joulutouhut. Koska nyt olen joulun aikaan viimeisillään raskaana, niin pyrin saamaan asioita tehtyä etukäteen valmiiksi. Joululahjoista olen hankkinut jo puolet ja kaikille on jo ideoituna hyvät lahjat ;) Harmi kun niitä ei täällä blogin puolella vielä voi esitellä.

Joululeipomiset ja siivoilutkin olen päättänyt alkaa ajoissa tekemään ja sattui sopivaan saumaan  yhteistyö Sinin kanssa. Sinituotteet ovat tuttuja ja niitä löytyy ennestään jo kaapista useita, mutta näitä en aiemmin ollut kokeillut.
 Testattavaksi sain pölymiekan, pesupusseja sekä keittiöliinan.

sinituote

Yllätyin kuinka näppärä tämä pölymiekka on. Se on tarpeeksi kapea jopa meidän pattereiden väleihin ja Tytärkin osasi sillä siivoilla paikkoja. Tämän avulla voi hän autella siivouksessa ja se on todella mieluisaa taaperolle. Eikä äiti tai isä valita kun saa apua. Sain jopa puhdistettua ison sänkymme alapuolen tämän avulla. Sänky on niin iso ja painava, ettei sitä helposti siirrellä. Joten kokeilin pölymiekalla sohia edes osaa mahdollisista pölyistä pois ja sain paljon saalista.


Pesupusseista olen testannut rintaliivien pesupussia, sekä yleispussia. Rintaliivien pussi on näppärän lieriön mallinen ja siihen mahtui kahdet liivit. Yleispussi on todella suuri (35x50), joten siihen mahtuu paljon tavaraa sisään. Olen käyttänyt yleispussia mm. Tyttären sukkien pesuun, sillä pienet sukat tahtovat kadota muun pyykin joukkoon. Kun ne ovat pussin sisässä niin ne eivät voi mennä hukkaan. Pussi kestää 90 asteen pesua joten tämän avulla voisi esimerkiksi tehdä keittopesua kestovaipoille.

Kenkien pesupussia en vielä ole testannut, sillä kangaskenkämme on pesty kesän jälkeen käsipelillä, Joten tämän kokeilu menee sitten varmaan ensi kesään. Kooltaan se on iso ja uskon, että siihen mahtuu ainakin 42-koon kengät.


Keittiöliina on suunniteltu keraamiselle liedelle, joten innolla kokeilin tätä induktiolieteemme. Liina selkeästi pyyhkii liat paremmin itseensä mitä perusrätti. Liina jää vähän nihkeäksi, joten sillä on hyvä pyyhkäistä myös liesituulettimen lasiosa. Liina kuivuu myös nopeasti ja tuo keittiöliinan pidike on hyvä paikka kuivata rätti, sillä siinä liina ei kastu vahingossa. Olen turhanki usein onkinut märkää rättiä pois lavuaarista. Se on ehkä yksi ällöttävimmistä asioista mitä keittiössä joutuu tekemään. Mutta ei enää jos rätin pistää kuivumaan tuohon pidikkeeseen.

Nyt on näiden uusien apuvälineiden kanssa helpompi pitää yllä perussiisteyttä, sekä tehdä sitä tarkempaa joulusiivousta. Eihän jouluunkaan ole kuin enää 48 päivää.


Yhteistyössä: Sinituote ja Mammalandia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti