perjantai 7. lokakuuta 2016

Kahvihetkiä jäätelön kera

Minä juon kahvia välillä liikaakin siihen raskauden ajan suosituksiin nähden. Olen pyrkinyt pienentämään annosmääriä jotta 3kupin suositus ei paukkuisi..mutta se tapahtuu liiankin helposti käytössä olevien suurien kuppien vuoksi. Sen takia olinkin mielenkiinnolla testaamassa kofeiinitonta kahvia. Saisinhan juoda kahvia lähes huoletta kun kofeiinipitoisuus putoaa reilusti.Sain kokeiltavakseni Jacobsin tummapaahtoista Krönung -kahvia sekä Cafe Hagin kofeiinitonta kahvia. 

Tein aluksi ihan puhtaan makutestin pelkällä Hagin kofeiinittomalla kahvilla. Maku ei hassumpi, mutta tuoksultaan paljon voimakkaamman tuoksuinen mitä esimerkiksi Presidentti tai Juhla mokka on.  Tuoksu puskee läpi myös silloin kun teen kahvisekoitusta eli puolet kofeiinillista ja puolet kofeiinitonta.  Onneksi maku on kuitenkin sopiva.

Tummapaahtoiset kahvit ovat ulkomaanreissujen myötä tulleet tutuiksi vaikka monesti niitä en kotiin osta. Siksi tämän kahvin tumma makumaailma ei tullut yllätyksenä. Hyvää perus tummaa kahvia ja selkeästi miehen lempparia. Hän juo harvoin kahvia mutta kun juo niin tummapaahtoinen näyttää uppoavan paremmin.

Ja tiedättekö mikä muuten kruunaa kahvin kuin kahvin? Se on jäätelö. Minä ainakin rakastan syödä jäätelöä ja kahvia yhtä aikaa. Siksi otinkin heti nämä Wheyheyn proteiinijäätelöt mukaan kahvihetkelle. 

Makuina löytyi Banoffeeta, Mansikkaa, Vanilijaa ja Suklaata. Jokainen näistä on sokeritonta (makeutettu ksylitolilla) ja gluteenitonta, sekä proteiinipitoista. Joten samalla kun tyydytän makeanhimoa saan myös täyttävää proteiinia, eikä nälkä todellakaan tullut niin pian mitä normaalisti jäätelön jälkeen tulee. 150ml annos riitti hyvin tyydyttämään makeannälkää.


Omaksi lempimakuiksi nousi tuo banoffee ja mansikka. Ne ovat juuri sen makuisia mitä oletinkin olevan. Ei vanilija ja suklaakaan hassumpaa ollut, mutta nuo ensiksi mainitut vain sattuivat sopimaan omaan suuhun paremmin. Myös Tyttärelle nämä maistuivat hyvin vaikkakaan hän ei saanut syödä tuotetta paljon, sillä tämä sisältää maitoproteiineja jotka saivat Tyttären reagoimaan.Tälläisiä herkkuhetkiä ollaan täällä vietetty. Suosittelen tätä komboa erityisesti raskaana oleville ja raskausdiabeteksestä kärsiville :)

Yhteistyössä: Mammalandia ja Valkoinen risti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti