torstai 13. lokakuuta 2016

Hyväntekeväisyys - Kuinka voisimme auttaa toisia?

Yhteistyössä Mammalandia

Hyväntekeväisyys on aihe joka on lähellä sydäntäni. En monestikaan pistä suuria summia yhteen keräykseen, vaan jaan enemmän pieniä summia/tavaroita moneen eri kohteeseen. Joulun lähestyessä on varsinkin erityisen helppoa auttaa toisia sillä erilaisia keräyksiä putkahtaa esiin varsinkin tähän aikaan vuodesta. On esimerkiksi Hyvä Joulumieli, Joulupuu ja JouluapuaMonissa ompelu - ja neulomisyhteisöissä kerätään erilaisia käsitöitä joilla piristetään eri ammattialoja kuten esimerkiksi osaan sairaaloista tehdään sairaanhoitajille villasukkia. Nykyään on siis hyvin yksinkertaista auttaa toista ihan konkreettisilla tavoilla jotka tietää pääsevän perille.
Itse pidän juuri erityisesti näistä pienistä keräyksistä sillä niissä kustannukset eivät usein ole niin korkeita, että se veisi avunsaajilta etuuksia pois. Tällä tarkoitan sitä kun osassa suurimmista keräyksistä tulee suuria kuluja, jotka myös kustannetaan lahjoituksista. Näin ainakin itse olen ymmärtänyt. 

Tälläkin viikolla on mahdollista auttaa toista, nimittäin Saumanvara -ompeluryhmästä monet taidokkaat ihmiset ovat lahjoittaneet tuotoksiaan hyväntekeväisyyshuutokauppaan jonka tuotto menee Roosa nauhalle. Tästä pääset liittymään huutokauppaan josta löydät esimerkiksi lahjakorttia Noshille, vaatteita lapsille ja aikuisille sekä kodin tarvikkeita. Pienellä lahjoituksella voit auttaa ja saat samalla mahdollisesti hoidettua Joulupukin apulaisen töitä :)Keräykseen tehtävät tuotteet tulevat tekijän omasta pussista ja hän maksaa postikulutkin. Näin myös ompelijat ovat mukana hyvää tekemässä. Suosittelen ehdottomasti kurkkaamaan tuonne facebook -sivulle ja ainakin jakamaan linkkiä, jos omat varat eivät tällä kertaa riitä hankintoihin. Huutokauppa on jo huomenna perjantaina 14.10.2016


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti