torstai 14. tammikuuta 2016

Unikuulumiset loman jälkeen

No meillähän kävi klassiset.  Reissut jouluksi ja uudeksi vuodeksi mummolaan ja mökille...Sekä loman jälkeinen kuumeilu sen tekivät.. eli meilläpä ei nukutakaan kokonaisia öitä tällä hetkellä.

Aluksi mummolassa Tytär reippaasti nukutettiin omaan sänkyyn jossa hän parahteli itkemään joskus 4-5 maissa, jolloin nappasin hänet viereen jotta emme koko taloa herätä. Siitä se sitten lähti.. yöllä heräiltiin ja vaadittiin rintaa. Ja kun kuume nousi niin sitä hänelle annoinkin jotta saapi nesteitä ja vastustuskykyä. Onneksi kuumeilu meni neljässä yössä ohi.

Joten nyt ollaan taas alkutilanteessa eli ollaan nyt kolme yötä nukuttu ilman rintaa, mutta Tytär heräilee kuitenkin jo 1-2 aikaan yöllä. Omat energiavarastot on tyhjillään joten hän pääsee todella helposti väliin nukkumaan.

Viime yönä päätin tehdä radikaalit ja nukahdettiin tytön kanssa vierekkäin parisänkyyn kahdeksan aikaan illalla. Olipa kiva nukuttaa kun toinen vain tyytyväisenä vieressä jutteli ja simahti itsekseen. Nukuttiin muuten koko yö heräämättä. Tai no minulla karkasi uni silmästä puoli kuudelta, mutta pysyttelin sängyssä jotten herättäisi Tytärtä ja miestä. Puoli seiskalta sitten kömmittiin levänneinä tytön kanssa aamutoimiin.

En nyt tiedä mitä mieltä tästä onnistuneesta kokeilusta olen :) Ihanaa on saada nukkua itse ja tyttökin on selkeästi virkeämpi. Mutta mietittyttää et palataanko perhepetiin koska omat niskakivut on selkeästi helpottaneet sen jälkeen kun tyttö alkoi nukkua omassa sängyssään. Toisaalta tällä keinolla saisi univelkoja kuitattua.. joten olisikohan se ihan kauheaa antaa tytön nukkua vieressä jonkin aikaa? Ja sitten taas opeteltais omaan sänkyyn? Nyt kuulisin mielelläni mielipiteitä laidasta laitaan.


2 kommenttia:

 1. meidän puolitoistavuotiaalla on tuollainen lastensänky josta pääsee itse pois ja hän kömpii toisinaan meidän viereen keskellä yötä. Silloin kun tää on ainut herääminen ollaan tosi onnellisia :D terveisin kokonaisen yön metsästäjä :D

  Eiköhän teidän tytär opi omaan sänkyyn uudestaan, ehkä nyt on joku hampaidentekovaihe (oon odottanut meidän hammasta numero 8 kohta 3kk :D) tai kasvupyrähdys tai mitä näillä nyt on läheisyysvaiheita ja muita :)

  mutta näin puolitoistavuotta valvoneena mun mielestä se järjestely jossa äiti saa nukkua mahdollisimman hyvin ja levollisesti on se paras vaihtoehto :) tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta.. että uni on tärkeintä keinolla millä hyvänsä :) Viime yö meni kans hyvin kun perhepedissä nukuttiin. Ah alkaa univelat vähenemään.

   Poista