keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Edullista touhua taaperolle Oulussa

Ollaan Tyttären kanssa viime aikoina pyöritty paljon kaupungilla "evakossa" jotta mies voi tehdä kotona häiriöittä töitä. Ollaan valloitettu jo monet leikkipuistot, mutta lumen sataessa ja kylmän tuulen aikana on mukavampaa käydä myös sisätiloissa ihmettelemässä asioita.

Tyttärelle oli tosi mielekästä vain kävellä Ideaparkin pitkää käytävää ja ihmetellä mainoksia joita kuului välillä. Ensimmäistä kertaa onnistui tämä kävely niin että mentiin oikeaan suuntaan molemmat. Meiän pieni tyttö niin reippaasti käveli kauppaan sisälle kun osoitin mihin mennään <3

Ja sitten niihin lupaamiini maksuttomiin taaperon touhupaikkoihin.. eli luvassa on paikka joka on jokalapsen unelma, mutta vanhemmalla täytyy olla tarkkana ettei mikään mene rikki.

Eli kyseessä on Toysrus -lelukauppa Ideaparkissa. Siellä on joka kerta ollut leluja esittelyissä joilla voi leikkiä. Ja siellä on niin paljon katsottavaa että ihan vahingossa pyörähtää tunti kun sinne eksyy.
Huono puoli on valtavat materiaaliset halut joita lelut aiheuttaa.. äidillekin :D


Toisena vinkkinä kerron siitä keskustan Hesburgerista jossa on yläkerrassa Leikkimaa. Ei olla aiemmin käyty siellä sillä tiedossa oli ettei hissiä paikassa ole, joten luulin että rattaat pitäisi raahata niitä portaita pitkin ylös. Mission impossible..

Tytär kerkesi nukahtaa ennen perille pääsyä.
Päätimme käydä testaamassa sen kummipojan ja hänen äitinsä kanssa. Eka positiivinen yllätys oli se, että rattaat sai jättää alakertaan säilöön. Sitten vain tilataan ruokaa ja hipsitään yläkertaan syömään ja leikkimään.

Lelut ovat isommille suunnattuja, mutta taaperolle oli temmellysmattoa, pinottavia suuria neliöitä ja eläimiä sekä liukumäki. Isommille lapsille oli pari näyttöä joissa oli pelejä, ilmatykki sekä jalkapallopeli ja hmm.. ilmakiekkopeli.

Aika paljon kaikkea kivaa pelkän ruuan hinnalla. Tänne voi tulla huonon sään aikana purkamaan turhaa energiaa :)


Kolmantena vinkkinä on Oulun yliopiston Eläintieteellinen museo.

Museossa alle 7vuotiaat pääsevät ilmaiseksi ja aikuisilta maksaa vain 3€. Siinä edessä on pömpeli johon maksun voi maksaa, mutta ei siellä näytä kukaan sitä valvovan. 

Siellä tiloissa on vessat ja mahdollisuus syödä omiakin eväitä, joten ihan loistava paikka taaperon kanssa.


Otettiin seuraa ja eväät mukaan. Ja voi että kun oli mukavaa! Tytär ihastui ikihyviksi tyhjistä pitkistä käytävistä joissa pystyi heittämään kengät jalasta ja juoksemaan.

Alussa jaksettiin eläimiäkin ihmetellä, mutta sitten selkeästi alkoi juoksurästit painamaan joten lopputunti juostiinkin ympäriinsä. Ja syötiin ne eväät tietenkin.

Vauhtitaapero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti