maanantai 31. elokuuta 2015

Tytär 1 v.

Tänään meiän rakas pieni Tytär täyttää 1 vuotta. Tämä vuosi on mennyt hujauksessa ja pienestä myttysestä on kasvanut jutteleva taapero. Taapero jolla on kova äitivaihe päällä, eikä äiti voi käydä yksin missään. Isin kanssa kuitenkin nauretaan selkeästi enemmän sillä isin leikit ovat hauskempia (hurjempia). Nyt äidin täytyy viimeistään myöntää, että se pieni vauva on kasvanut jo taaperoksi.
Tämä vuosi on ollut yksi elämäni ihanimpia ja ikimuistoisimpia. Tyttäremme kasvun ihmettely ja yhdessä elämää oppiminen on ollut huikeaa. Olen kasvanut tämän vuoden aikana äidiksi, joka asettaa läheisyyden ja lapsilähtöisyyden tärkeiksi asioiksi arjessa. Tytär ei esimerkiksi olekaan nukkunut pinnasängyssään, niin kuin alunperin ajattelin ja imetyskään ei ole vielä loppumassa vaikka 1 vuotta tulikin täyteen.

Aika selvästi juoksee sormien läpi todella lujaa ja aion edelleen pyrkiä pysähtymään hetkiin, sekä nuuskutella ihanaa kiharapäätä sekä suukottaa niin usein kuin kerkeän. Sekä aion tulevinakin vuosina ihmetellä sitä kuinka täydellisen pienen ihmisen me kaksi olemme saaneet aikaiseksi. Lapsen saaminen on jotain maagista, jota ei vieläkään kunnolla käsitä vaikka se on tapahtunut omalle kohdalle.

 Tyttärellä on nyt ihana tapa juosta syliini ja kaatua siihen kikattaen <3 Hän myös on kukkuu -leikin fani sekä löytää oman nenänsä ja korvansa. Hän toistelee sanomisiamme jännällä tavalla ja käy reippaasti potalla. Hän syö itse ja on innostunut lusikalla syömisestä, joka on vielä hyvin sotkuista. On mukava mennä neuvolaan ensi viikolla kuulemaan hänen uusimmat mittansa ja kertomaan meiän kuulumiset.
Vauvavuotemme oli kaiken kaikkiaan helppo eikä parisuhteemme ole kärsinyt, kuin ajanpuutteesta. Puhuimme miehen kanssa eilen kuinka upeasti on vuosi mennyt ja kuinka ollaan perheenä toimittu hyvin yhteen. Ei valittamista kummallakaan :)
Haluankin kiittää ihanaa miestäni ja rakasta tytärtäni tästä vuodesta. Kyllä äitinä olo on ihanaa <3

Paljon onnea rakas 1 -vuotias Tytär! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti