keskiviikko 5. elokuuta 2015

Meiän häät: Morsiamen jotain vanhaa, lainattua, uutta ja sinistä..

Tiedätkö sinä miksi morsiamella pitäisi olla jotain uutta, vanhaa, lainattua ja sinistä? Minäpä selvittelin ne ja kerron samalla mitkä ovat minun kyseiset asiani.

Jotain uutta:
- Jotain uutta tarkoittaa sitä, että morsian astuu uuteen elämään. Se on optimismia kaikkeen uuteen elämässä, mitä on edessäpäin tulossa. Tämä on mielestäni todella ihana ja positiivinen asia, joten ehdottomasti jotain uutta tuleekin..ainakin hääpuku ja hääkengät.
Minun uuteni ovat uudet hääkengät. Nämä oli rakkautta ensisilmäyksellä ja kävelyllä.

Jotain vanhaa:
- Vanha oli sidos siihen perheeseen ja sukuun, mistä morsian oli lähtöisin, sen kunnioitusta. Sen takia lorussa sanottiin vanha, ja annettiin jotain vanhaa mukaan. Olen haaveillut pienestä asti pitäväni tiaraa päässäni, mutta harvoinpa sellaisia tilanteita tulee jossa sitä voisi niin vain pitää. Sen vuoksi mielelläni otin siskolta lainaan hänen helmitiaraansa. Tummia hiuksia vasten nuo valkoiset helmet on niin suloiset.
Minun vanhaa on siskoni helmitiara, joka on viettänyt jo kahdet häät aiemmin. 

Jotain sinistä:
- Sininen on henkinen väri, joka suojelee morsianta ja antaa uskollisuutta. Se on ikuisen rakkauden vertauskuva, ja se suojaa myös pahalta tulevassa. Siksi lorussa oli aina oltava sininen mukana. Tämä oli kinkkisempi sillä sukkanauha oli jo valmiina, ja en halua sinistä näkyvästi esiin. Onneksi Häät2015 -ryhmän avulla löytyi tämä idea, eli varpaankynteni tulevat saamaan sinisen sävyn.

Minun sinistäni tulee varpaankynsiin :) 


Jotain lainattua:
- Jotain lainattua on vähän sama kuin jotain vanhaa. Lainattu tulee mieluummin avioliitossa elävältä ihmiseltä. Se voi olla lahja, koru tai huntu, edelleenkin usein äidiltä tai tädiltä joltain saatu. Se tarkoittaa myös katkeamatonta sidosta siihen vanhaan perheeseen ja siihen kunnioitukseen. Se tuo hyvää onnea kantajalleen eli uudelle morsiamelle, nuorelle ihmisille, joka lähtee kotoa. Minun lainattuani on huntu, joka myös on kulkenut kahdet häät. 
2 kommenttia: