keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Kuinka meillä nukutaan nyt?

Kirjoittelin tuossa taannoin siitä kun aloimme opettelimme yösyötöistä pois. Nooh parisen kuukauttahan viime postauksesta oli ja tilanne näytti olevan pitkään sama. Tytär heräsi aina neljän maissa ja hyppäsi viereen nukkumaan. Pari viikkoa sitten nyt joulukuussa lopetin kokonaan maidon antamisen yöllä. Kaksi kaameaa huutoyötä oli, mutta sitten Tytär lähinnä kysyi sievästi "tittiä?" ja kommentoin et tissi nukkuu.  Tytär on sit vain kääntänyt kylkeään ja jatkanut uniaan. Siitä lähtien ei olla tissiä yöllä syöty.

Nyt kun yöimetys on poissa niin opettelemme pois tuosta klo 4 heräämisestä. Sillä se on ihan selvästi tytön rutiini. Meni hän nukkumaan klo 19 tai 23 herää hän aina klo 4.

Viime yö oli ensimmäinen yö pitkään aikaan, että emme ottaneet häntä viereen kun hän klo 4 nousee sängyssään seisomaan. Ja kappas tässähän sitä sit viideltä noustaan ylös. Puolisen tuntia tappelin häntä nukkumaan, mutta sitten nousimme ylös. Pitää kehitellä itselle keinoja kuinka sinnikkäästi jaksaisi saada toisen nukahtamaan..huoh.

Onko kellään kannustavia tarinoita lapsen lempeästä unikoulusta?

2 kommenttia:

 1. Hienoa, että yösyömiset on saatu loppumaan ja se vaati vain pari huutoyötä :D Voihan olla, että tuo klo 4 herääminen poistuu, kun tyttö tajuaa ettei silloin nousta. Yksi vaihtoehto olis varmaan vain sitkeästi olla huomioimatta tyttöä, kun klo 4 nousee sängyssään. Ehkei lempein keino olla huomioimatta, mutta kyllähän se lapsi yleensä kitisee jos tajuaa, että sillä saa haluamansa = pääsee viereen.

  Millä tavalla yrität nukuttaa häntä aamuyöllä? Pääseekö itkiessään syliin hyssyteltäväksi? Mä lopettaisin ainakin sen ja jos ei halua olla vain huomioimatta lasta, niin kävisin asettamassa lapsen makuulleen takaisin ja pitäisin kättä hetken vaikka selän/masun päällä ja sit pois. Ilman sanoja. Tai sitten joku yksi ytimekäs sana "nukkumaan" tms. Meillä on tehty paljon tätä ja nykyisin, kun likka nousee sängyssään, riittää että sanon "nukkumaan" (omasta sängystä eli en nouse ollenkaan) ja hän laskeutuu takaisin makuulleen. Tää tosin on jo aika luksusta :D

  Tiiän kyllä, että ei oo aina helppoa! Minäkin oon ruvennu ottamaan ekana heräävän rinnan päälle pötköttelemään aamuisin, mutta näin tapahtuukin yleensä vasta klo 8 jälkeen, jolloin voitais jo hyvinkin nousta. Yleensä siinä sit loikoillaan ja odotellaan, että toinenkin herää ja noustaan sitten :)

  Tsemppiä ja toivottavasti tulevaisuudessa yöt jatkuisin vähän pidempään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkälle pyritään yöllä rauhoittamaan hyräilyllä ja sillä että palautetaan makuuasentoon. Syliin ei oteta kovin herkästi..enää :D Oi tyttösi tapa on luksusta!

   Poista