torstai 19. marraskuuta 2015

Pehmolelu tutoriaali

Pehmolelut ovat ihana lahja ja yhdellä ohjeella saa vaikka millaisia otuksia aikaiseksi. Itse tein aika perinteisen pupumallin, mutta korvien paikkaa vaihtamalla ja leventämällä tämä käy koiran mallista myös. Tai sitten voi korvat jättää pois ja tehdä pehmosta ihmisen. Vain taivas ja mielikuvitus on rajana!

Pehmolelu

1. Valitse kangas. 


2. Tulosta malli sivun alaosasta ja leikkaa sen avulla pehmolelun osat. Muista jättää kunnon saumavarat, jotta ei käy kun minulle tässä:


3. Ompele korvat ensin oikeat puolet vastakkain. Jätä alaosaan aukko, jotta voit täyttää korvat. Itse täytin nämä kangaspaloilla, jotta korvista tulisi jäykemmät. Piipunrassia laittamalla korvista tulisi taiteltavat.4. Laita korvanpalaset pupupalojen sisään, niin että pupupalaset ovat oikeat puolet vastakkain. 5. Ompele pupu, mutta jätä jälleen aukko jotta voit täyttää pupun. Käännä pupu oikein päin aukon avulla ja täytä se. Täytin pupun tyynyn täytteenä olevalla pumpulilla, jonka sain paksun virkkuukoukun avulla työnnettyä sisään.6. Pupu tarvitsee enää silmät ja nenän. Silmät tein tavallisella ompelulangalla ja nenän villalangalla. Näin jälkiviisaana olisin laittanut nämä puuvillalangalla, jotta silmät olisivat selkeämmät ja villalangasta ei irtoaisi haivenia kun sitä imeskellään.

7. Testaa pupun saumat ja koristeet ennen kuin annat lapsen sitä ihastella. 


Malli:


Lataa kuva ensin koneellesi, jolloin voit tulostaa sen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti