torstai 9. huhtikuuta 2015

Pikkurakas 7kkNiin se vaan aika taas hurahtaa eteenpäin ja Tytärkin on jo reilun viikon ollut 7kk vanha. Hän osaa jo hienosti istua itse, mutta yleensä väsyttyään heittäytyy selälleen jolloin lyö päänsä. Siksi häntä ei vielä uskalla yksin jättää istumaan. Kiinteitä menee jo hyvin, 4 annosta päivittäin. Lihaakin ollaan aloiteltu, tänään viimeksi sai nautaa parsakaaliomenasoseen kanssa. Innostuin aamulla tekemään pakkasesta löytyneistä hilloista hillasoppaa Tyttärelle. Äkäistä tuli, mutta onneksi päärynäomenasose makeutti niin että maistui tytölle.

Tytär on melkoinen pulisija ja murisija, selkeästi omalla äänellä leikitään ja hihkutaan innosta kun mukana ääntelee. Harmitusitkut on todella kovat jos häntä estetään menemästä esimerkiksi pistorasialle tai hänen kädestään otetaan roska. Ne pikkuroskat löytyy nyt todella näppärästi pinsettiotteella! Kirjoja tykätään lukea aikuisen kanssa, mutta myös yksinään katselee mielellään kirjaa. Peilileikki on parasta, siinä kurkitaan peiliin ja naureskellaan toisillemme. Pienen vauvan nauru on niin suloista!

Hän ei vielä liiku kuin rullailemalla, paitsi erehtyy hän välillä vähän ryömimään. Mutta ei vielä ole sitä kunnolla hoksannut. Se ei äitiä haittaa, sillä kyllä tyttö pääsee turhankin näppärästi paikasta toiseen. Enää ei pelkät lelut kiinnosta olohuoneen matolla, vaan pitää rullailla eteiseen nuolemaan eteisen mattoa :D Vastustuskykyä ainakin löytyy! Tytär kulkee mukanani lähes kaikkialle, tuossakin kuvassa oltiin jumppailemassa ja harjoittelemassa perheen kesken häävalssia. Oli tosi hauskaa :D Tehtiin sellainen kiva video, missä matkin tytön liikkeitä. Julkaisukelpoinen se ei ole, mutta aivan ihana <3 Suosittelen ottamaan samanlaisia, niitä on ihana jälkikäteen katsoa. Oltiin vielä niin samanvärisissä vaatteissa tytön kanssa. Meiän perheen naiset edustaa pinkissä.

Rakkaat nukkuvat sängyssä, ja taidan minäkin sinne nyt myös mennä. Yöt kun ovat vaihtelevasti tosi hyviä eli nukutaan 5-6h putkeen ja välillä taas keskellä yötä päätetään et aamu alkaa..

Kulkeeko teilläkin vauvat mukana kaikkialle?

4 kommenttia:

 1. Onnea kuukausipäivästä!

  Vauvat kulkee mukana kyllä, mutta suunnitelmallisesti. Eli ihan ykskaks ja noin vaan ei lähtö tällä kokoonpanolla onnistu. Etenkin jos tarkoitus lähteä jonnekin ilman miestä.

  Kauppareissuilla koko perheen kanssa on käyty jonkun kerran, mutta pääasiassa nautin siitä, että pääsen joskus käymään siellä ihan yksinkin. Eli yleensä kauppareissut teen itsekseni. Kaupungilla olen vaunuillut vauvojen kanssa, mutta harvemmin sinnekään tulee lähdettyä jos ei ole mielessä jotain tiettyä, mitä pitäisi kaupungilla hoitaa.

  Kävelylenkille lähtö on niin kamala prosessi, että hoh hoijaa..vaikeutuu nyt vielä entisestään, kun ollaan vaunukoppia jättämässä pois. Eli ongelma on se, miten saan kaksi vauvaa vietyä alakerran varastoon, missä rattaat ovat (ilman miehen apua). No, harkinnassa on kantoreppu, jotta toisen vois laittaa siihen ja toisen kantaa sylissä.

  Kyläreissuilla vauvat ovat olleet poikkeuksetta mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä harmi, kun hankaloituu lähdöt vaikka lapsilla ehkä enemmän kiinnostaakin ympäristö :/ Toivottavasti se kantoreppu tois pulmaan ratkaisun :)

   Poista