lauantai 11. huhtikuuta 2015

Meiänhäät: Itsetehtyjä juomia häihin?

Haaveissa olisi häihin sellaiset ihanat lasisen booliastiat, siis sellaiset hanalliset jotka ovat nyt muotia. Olisi niin ihana tarjoilla niistä kauniita juomia, kuten esimerkiksi itsetehtyä sangriaa ja raparperimansikkamehua!


Innostuin pääsiäisenä kokeilemaan itsetehtyä raparperimehua ja hyväähän siitä tuli, todella pienellä vaivalla. Laitoin  2 litraa vettä kiehumaan, nakkasin kaksi pakastepussia raparperia ja kourallisen mansikoita mukaan. Kiehautin 10min ja lisäsin sokeria puoli desiä, annoin sokerin sulaa. Siivilöin ja jäähdytin :) Makeutta pystyy säätelemään todella helposti. Tätä aion tehdä uudestaankin.Sangriaa kokeiltiin myös miehen kanssa tehdä, mutta siitä ei vielä löytynyt täydellistä settiä. Joten mitään ohjetta en anna ;)

Häihin tulee lisäksi juotavaksi ainakin äitini tekemää kotikaljaa (maailman parasta sellaista) ja maitoa sekä vettä. Eiköhän noilla ruokailut hoidu hyvin. Alkuperäisen viinisuunnitelman peruttiin, sillä häidemme vieraat eivät ole kovia viininjuojia. Joten helpompi tarjota enemmän alkoholittomia ja sitten vain yhtä alkoholillista päivällä. En halua, että lasten ollessa paikalla aikuiset riehaantuu liikaa. Illalla kun lapset lähtevät, voi sitten bileet alkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti