perjantai 13. helmikuuta 2015

Kiinteät kehiin

Tytär on nyt 5,5kk ja me ollaan virallisesti aloitettu kiinteät. Sen kunniaksi valmistin tytölle kukkakaalta, jota hän pistelikin nätisti omin käsin suihinsa. Koitin lusikalla avittaa, mutta se piti napata nopeasti omiin kätösiinsä. Banaaniakin tyttö on päässyt maistelemaan, ja se tuntui olevan herkkua. Siitä hän saa sen verran isoja palasia purtua, niin en vielä anna itse syödä.


Tarkoituksena on antaa Tyttären sormiruokailla mahdollisimman paljon, puurot menee lusikalla avustaen ja aion sotkuja kestäen antaa tytölle oman lusikan. Melkoista sotkua onkin varmaan luvassa, nyt olisi hyvä se koira syömään roippeet lattialta. Kissalle kun ne ei kelpaa.

Nyt vähän mietityttää kuinka nopealla tahdilla alan viljoja ja lihoja lisäämään? Suunnittelin tässä, että nyt ensimmäisen viikon annan hedelmiä ja vihanneksia pari kertaa päivässä. Sitten varmaan lisään viljat, ja sitten lihat. Toivotaan ettei mistään tulisi allergisia reaktioita!

Askarreltiin muuten ystävänpäiväkortteja. Tytär tykkäsi kauheasti kun pääsi rapistelemaan pussia, jonka sisässä oli kortti ja maalia.4 kommenttia:

 1. haa pitikö alottaa ettei me ehitä ensin? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä tämä ole asia missä kannattaa kilpailla :) Vauvan mukaanhan ne kiinteiden aloitukset meneepi. Tytär oli jo niin kiinnostunut ruuasta ja oli hyvät valmiudet, et pakko kait se oli aloittaa.

   Poista
  2. Aa ku mietin vaan kun olit niin ehdoton että täysimetät 6 kuukautta :)

   Poista
  3. No se, mut onneksi tätä imetystä ei viel tarvitse lopettaa :) Ja nuo kiinteiden maistelut on niin pieniä ettei Tytär saa siitä kuin makua suuhunsa, viel pitkään on "ämmi" se ykkönen. 2vkoa vaan kirin 6kk täysimetyksestä.

   Poista