tiistai 23. huhtikuuta 2019

Mikä auttaa jaksamaan kun käyt töissä ja omat lapset sairastavat?

Nyt on takana reilut puoli vuotta siitä, kun palasin takaisin työelämään. Tytöt menivät yksityiseen päiväkotiin, jossa he ovat viihtyneet. Itsekin sain jälleen takaisin jotain vanhasta minästäni palatessani samaan työpaikkaan, josta äitiyslomalle jäin vuonna 2014. Joinain päivinä tuntui melkein siltä kuin olisi töissä lomalla..kun taas toisina päivinä tuntemukset olivat päinvastaisia. Erityisesti silloin kun lapset ja minä sairasteltiin vuoron perään. 

Sen huomaa vasta sitten kun päivähoidon aloittaa, että kuinka suojattua elämää sitä välillä viettää. Meille ainakin tuntui tarttuvan jokaikinen flunssa ja vatsatauti mitä päiväkodeissa liikkuu. Siinä saikin yhdessä miehen kanssa miettiä, että kummalla on mahdollista nyt olla sairaslomalla hoitamassa lapsia. 

Sairastaminen ja sairaiden lasten hoitaminen syö voimavaroja paljon. Sen vuoksi lähdin jälleen parantamaan omia elintapojani, jotta jaksaisin paremmin. Joksikin aikaa priorisoin yöunet kaiken edelle. Menin siis nukkumaan vaikka jo klo 20, jotta saisin vähintään 8h yöunet yössä. Jo viikossa huomasin kuinka energiaa oli enemmän. On se ihmeellistä kuinka paljon kunnon yöunilla saa lisää energiaa päiviin. Iltaisin ei tarvitse haukotella jo Pikku Kakkosen aikaan...vaan jaksaa leikkiä lasten kanssa ennen iltapalaa. Sekä yhdeksän maissa on itsekin valmis nukkumaan ja nukahtaminen on helppoa. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan miten unimäärästä kiinni pitäminen parantaa sinun elämänlaatuasi. Toki itsellä ei ole enää pientä vauvaa valvottamassa, joten tästä vinkistä on helpompi pitää nyt kiinni.

Lisäsin myös kasviksia jokaiselle aterialle, vaikka se kasvis olisi vain puolikas kurkku tai hernemaissipaprikaa kastikkeen joukkoon. Kun ruoka on luonnollisesti värikästä, niin se sisältää enemmän ravintoa keholle. Ruuan ollessa kasvispitoisempaa ei se väsytä samalla tavalla kuin esimerkiksi perunat ja lihakastike. Vai kuinka moni on huomannut vireystilassa eroa kun on syönyt päivälliseksi pitsaa vs salaattia? Runsas hiilihydraattimäärä usein ramasee ihmisiä, siksi iltapuuro onkin oiva tapa helpottaa omaa ja lapsen nukahtamista. Aloin säännöllisesti syömään erilaisia vitamiinivalmisteita, sillä kuormittunut keho tarvitsee mielestäni kaiken avun selviytyäkseen stressistä. En usko syöväni niin terveellisesti ja monipuolisesti tässä vaiheessa elämääni, että saisin ravinnosta kaiken tarvitsemani ravinto-aineet. Nyt siis syön purkista D-vitamiinin lisäksi maitohappobakteereja, omega rasvahappoja, sinkkiä, magnesiumia sekä välillä monivitamiini poretablettia. 

Näillä kolmella pienellä muutoksella sain lisää jaksamista työn ja kodin yhdistämiseen. Nyt myös sairastelut tuntuvat helpottaneen, joko sairastamisen vuoksi parantuneen vastustuskyvyn tai sitten näiden tekemieni muutosten vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti