sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Oppi ja ilo apuna taaperon viihdyttämisessä

Toisen lapsen odottamisen aikana on tullut hyvin selväksi se, ettei pysty lepäämään samalla tavalla kuin esikoista odottaessa. Tuo iso pieni rakas kun tarvitsee huomiota ja leikkiseuraa. Harmi vain kun äidillä välillä väsyttää niin, että tekisi mieli levätä ja vain olla.

Onneksi Tytär jaksaa kuunnella satuja ja malttaa tehdä pöydän ääressä pitkäänkin palapelejä. Lattialle könyäminen kun alkaa olemaan tällä vauvamahalla hankalaa. Innostuttiin siis molemmat Tyttären kanssa kun Oppi ja Ilo  tarjosi mahdollisuutta kokeilla heidän taaperoille soveltuvia tuotteitaan. Oppi&ilon mahtavat Kurkkaa! -kirjat ovat meille tuttuja ja niitä on kannettu kirjastosta kotiin useat kerrat.


Tälläiset peli -ja puuhakortit olivat kuitenkin uusi ja positiivinen tuttavuus. Tytär hoksasi heti kuinka pelataan tätä Minä itse 2-3v -kysymyspeliä. Samalla itse opin kuinka hyvin tyttö ymmärtää ison ja pienen eroa, värien tunnistamista ja yleensäkkin nimeämistä. Siinä tilanteessa oli myös helppo selittää tytölle miksi vastaus on väärin tai oikein. Tämä on tosi hyvä lisä tälläisen innokkaan lto:n/äidin opetusvarastoon :D Tytär myös omatoimisesti pelaa tätä peliä. Sen verran tutuksi on kysymykset tulleet vaikka niitä on 100 kappaletta.Tämän kysymyspelin voisin hyvin livauttaa babyshower -lahjaksi äidille jolla on ennestään lapsia. Sen avulla nimittäin äiti voi mukavasti pötköttää sohvalla samalla kun lapsen/lasten kanssa käy läpi kysymyksiä. 


Taaperon kanssa -puuhakortteja ovat sitten pitkien päivien ja viikkojen pelastus. Niitä ollaan yhdessä katsottu läpi ja valittu mitä tehtäisiin. Suunnittelin myös tekeväni joulukalenterin touhujen pohjalta, mutta pitäisi kehitellä tapa miten nuo "avattaisiin". Pieniin joulusukkiin kun en näitä ala taittelemaan :) Puuhakorteissa on 50 tehtävää ja monet niistä olivatkin tuttuja, joita harvoin muistaa arjessa. Plussaa tulee myös näistä tietoiskuista, joissa kerrotaan miten puuha vaikuttaa lapsen kehitykseen.


Nämä pelit nappaan jouluksi mukaan, jotta päästään tytön ja 5v ja 7v serkkupoikien kanssa pelailemaan ja keksimään tylsiin hetkiin tekemistä. 

Yhteistyössä: Oppi ja ilo , Mammalandia

Psstt.. Kannattaa käydä kurkkaamassa tänne Oppi ja ilon -nettisivuille. Sieltä löytyy maksutonta puuhaa eri ikäisille lapsille vauvasta 11+ ikäisille. Osa isompien lasten tehtävistä oli itsellekin mieluisia ja uusia. Vai kuinka moni on ratkaissut ennen japanilaisia ristikoita? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti