keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Yhteistyöpostaus: Lapset ja karkit

Kuva täältä
Tämän kuukauden yhteistyöpostauksen aiheena on lapset ja karkit. Kuten blogiani alusta asti lukeneet muistavat  niin pidän tärkeänä sitä ettei lapsestani tulisi "sokerinarkkari".  Hyvin syvästi raskausaikana ja vauva-aikana pidin huolta ettei sokeria saada kuin hedelmien muodossa. Harmi kyllä toiveitani ei täysin kunnioitettu ja Tyttärelle salaa maistatettiin vaahtokarkkia jo alle puolen vuoden iässä.

Yksivuotiaaksi asti saimme ylimääräiset sokeriherkut pidettyä hyvin kurissa, mutta sittemmin Tytär on kyllä kahvipöydässä saanut pienen palasen pullaa tai keksiä. Täyskieltäytyminen vaihtuikin tälläiseen "pulla on ok silloin tällöin ja ei opetella syömishäiriöiseksi näin nuorena" -ajatukseen. Eli tällä nyt tarkoitan sitä esimerkin voimalla opetetaan tytölle se, ettei pari herkkua silloin tällöin ole pahasta. Karkkia tai pullaa ei siksi syödä joka päivä sillä siitä tulee vähän huono olo ja väsyttää.
Eikä siksi että se lihottaisi.

Sillä todella mielenkiintoisen keskustelun luin jossain mammaryhmässä siitä kuinka todella ehdottomalla asenteella voi vaikuttaa lapsensa syömiseen negatiivisesti. Eli kun lapsi oppii että karkki on todella pahasta ja sen syömisestä tunnetaan morkkista, liikutaan jo syvissä vesissä.

Toivottavasti saadaankin Tyttärelle ja itselle opeteltua sellainen rento asenne herkkuihin ja karkkiin. Sillä onhan tämä itsellekin sokerihiirenä melkoista opettelua, mutta mitäpä sitä ei lapsensa paremman tulevaisuuden eteen tekisi ;)

Yhteistyössä: Mammalandia

Pstt.. Oikein mielenkiintoista tekstiä lapsista ja sokerista löytyy täältä. Kannattaa käydä lukemassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti