torstai 9. heinäkuuta 2015

Mitä lahjaksi 1 vuotiaalle?

Olen alkanut jo suunnittelemaan neitokaisen 1- vuotissynttäreitä, koska juhlimme häntä lähes heti häämatkamme jälkeen. Häämatkalla aiomme virallisena syntymäpäivänä tehdä jotain spesiaalikivaa, mutta totta kai Suomessakin juhlitaan suvun ja ystävien kanssa. Lähestyvien synttäreiden vuoksi, olen pohtinut mitä kaikkea yksivuotiaalle kannattaa antaa lahjaksi. Luvassahan on muidenkin synttäreitä kuin meiän Tyttären, joten ajattelin jakaa teille ajatuksiani mahdollisista lahjoista :)

Duplot


Duplot on näitä legoja isompia rakennuspalikoita, jotka sopivat oikein hyvin yksivuotiaalle. Näitä ei lapsi pysty nielemään ja leikkimisiloa riittää pitkäksi aikaa. Rakenteluleikit sopivat tytöille ja pojille yhtä hyvin, ja valikoimaa on paljon. Näitä on edullisempia ja kalliimpia paketteja :)

Nuppipalapelit
Nuppipalapelit ovat tosi monikäyttöisiä, niitä voi hakata, syödä, piilotella, tiputella pöydältä alas. Ja voihan niillä isompana myös leikkiä. Hoksasin että nuppipalapelit menisivät aika pienelläkin, sillä Tytär on kirjastoreissuilla innoissaan tutkinut siellä olevia palapelejä. Nämä on vielä siksikin kivoja kun näitä on eri teemaisia, löytyy jokaiselle jotain :)

Haalarit/vaatteet


Vanhemmat varmasti arvostaisivat haalaria lahjana, lapsi ei ehkä niin paljon. Mutta nämä ovat kyllä usein sen verran arvokkaat hankinnat, että harvemmat näitä ostaisi. Plus pitää muistaa mikä vanhempien maku on vaatteiden suhteen :)  Tähän samaan syssyyn tulee sitten vaatteet, joita tarvitaan aina.

Taaperokärryt
1-vuotiaat opettelevat kävelemistä tai jotkuthan jo kävelevätkin. Niin taaperokärryt ovat oiva lisätuki kävelyyn ja niiden kyydissä on mukava istuskella. Näihin saa sitten kans laiteltua kaikkea tärkeää kyytiin jota voi lykätä pitkin kotia.

Soitin
Soittimet ja muut meluavat asiat, vau! Ne saa ainakin meiän tytön innostumaan, ja nämäkin on pitkäikäisiä jos soittimista pitää hyvää huolta. Mikäs sen kivempi kuin soittaa ja laulaa yhdessä? :)

Kirjat


Erilaiset kirjat ovat ihan mahtavia :) Äänikirjat toimivat erityisesti näin pienillä, jotka eivät vielä jaksa kuunnella kirjan tarinaa kunnolla. Värikkäät ja selkeät kuvat ovat hyviä pienille sanoja opetteleville lapsosille :)  

Ei tässä nyt mitään kauhean erikoisia ideoita tullut, mutta toivottavasti tästä on jollekulle hyötyä :) Kannattaa aina varmistella vanhemmilta lapsen vaatekoko, jotta ei tule ostettua liian pientä vaatetta. Jos yhtään epäilyttää koko niin kannattaa ottaa kokoa isompi, lapsi varmemmin kasvaa kokoon kuin kutistuu ;) 

Onko teillä lisää ideoita hyviksi lahjoiksi?

4 kommenttia:

 1. Hyviä ideoita! Kiitos :) Meiltä nimittäin on jo kysytty, mitä naperoille (kuukauden päästä!!!) 1v. lahjaksi voisi ostaa. Oma ideapää on ihan tyhjä!

  VastaaPoista
 2. Aaah, mua alko nyt ihan harmittaa! Me ollaan niin vararikon partaalla, että ajateltiin pyytää kaikilta kolehti turvaistuimeen. :D Mutta tässähän oli tosi hyödyllisiä vinkkejä ja ideoita. Tosin tiedän, että mummut ainakin haluaa jotain pientä tuoda ihan lahjanakin, että kyllä likka paketteja tulee saamaan. Mutta eihän tuo vielä niin paljoa tajua, niin nyt tollanen isompi porukkalahja (jonka tärkeyttä lapsi ei osaa itse vielä arvostaa) olisi vielä hyvä toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ehdottomasti kannattaa hyödyntää tuo :) Mekin pyydettiin ristiäislahjaksi syöttötuolia, johon saatiinki sitten rahat ja hankittiin itse.

   Poista