lauantai 23. toukokuuta 2015

10 asiaa lapsuudestani

Pala Jennin elämää Jenni oli sitten haastanut minut tälläiseen :D Eli pitää kertoa kymmenen asiaa lapsuudesta. Täytyykin heti mainita et ku näin kuvan siitä Bambukarhuista, niin muistu mieleen kyseinen ohjelma :D Ihan huippu!

Mutta pitemmittä puheitta, kymmenen asiaa minun lapsuudestani :)

                                                                         1. Kesäkeitto

Lapsena oli ihan paras leikki kesäisin tehdä kesäkeittoa ruohoista ja kukista. Äidin vanhoihin kattiloihin ilmestyi vaikka kuinka herkullisia keittoja :D Apilaa käytin aina suolana.

2. Shettikset

Parin kilometrin päästä meitä oli ihana pieni ponitila. Pienempänä pääsin eka siskoni kanssa katsomaan shettiksiä, ja kun kasvoin isommaksi koululaiseksi sain oman hoitohepan. Voi niitä ihania päiviä kun sai touhuta ponien kanssa.

3. Näkkäriä ja kaakaota

Tuo oli mun lempi iltapala pitkään. Ihan parasta :) Alkoipa tehdä näkkäriä mieli..


4. Aladin, Pocahontas ja Leijonakuningas

Osaan nuo elokuvat ulkoa :) Pienenä yleensä lauloin kaikissa lauluissa mukana.

5. Pikku Kakkonen
Arkisin klo 17 liimauduin tiukasti television eteen katsomaan pikkukakkosta. Kaikkein pelottavinta oli se kohta, kun tulee se varokaa heikkoja jäitä. Ja se nalle putoaa sinne jäihin :( Pelkäsin ja pelkään vieläkin liikkua jäällä. Et kiitti vaan pikkukakkonen :D

6. Ghostbusters

Yksi jännistä elokuvista, joita piti kurkkia kun sisarukset katsoivat niitä. Se pelottava kirjastonhoitaja-kummitus sai yleensä aina juoksemaan äidin luo karkuun :)

7. Perhepeti

Nukuimme äitini ja yhden siskoni kanssa perhepedissä ala-asteelle asti. En edes muista missä vaiheessa perhepeti vaihtui omaan sänkyyn. Mutta olisiko jossain vaiheessa ala-astetta? Meillä olikin mukavan iso sänky, jossa oli kiva kölliä.

8. Maatilan tyttö

Meillä oli oma navetta ja minulla oma nimikkolehmä Rinni. Se oli väriltään ruskeavalkoinen, niin kuin tuo kuvassa oleva lehmä. Keväällä oli jännää kun lehmät pääsettiin laitumelle, ja siinä piti olla hanko kädessä pelottelemassa etteivät ne rynnistä innoissaan suoraan aidasta läpi :) Kesä meni heinätöitä tehden, ja lempihommaani olikin heinin tallominen kärryssä jotta kyytiin mahtui enemmän heinää.

9. Runovihkot

Lapsena oli kova sana lueskella siskojen vanhoja runovihkoja, vieläkin mielessä todella hianoja klassikoita kuten:
 Minkä sille voi kun per## aina soi, istun taikka kävelen, per## antaa sävelen :D
tai
Pese hampaat yltä alta, pusu maistuu paremmalta :)

10. Kindermuna keräilysarjat


Yksi parhaimmista asioista mitä suklaamuna sisälsi sen suklaan lisäksi, oli nuo kerättävät figuurit. Koottavista en pitänyt niin paljon, mutta nämä figuurit pääsivät leikkeihin usein. 

Bonus 11. TROLLIT!

Heti kun muistin nuo kilpparit, niin mieleen tuli nämä ihanat trollit. Siskoilla oli pari ihanan isoa trollia joilla oli kauniit vaatteet :) Ja minulla oli useampi niitä ihan minitrolleja. Ala-asteella talvella teimme trolleille linnoja koulun pihalla, ja sitten ruokailussa trollikin osallistui aterialle. Niin lämpimiä muistoja näistä leluista :) Pitääkin yrittää etsiä niitä Tyttären leikittäviksi myös.

Kiitos haasteesta :) En haasta nyt suoraan ketään, mutta jos idean saatte tästä tehdä itsekin niin vinkatkaa kommenttiboxiin :) Mielelläni luen teidänkin lapsuustarinoita!


1 kommentti:

  1. Ai niin, trollit! Huomasin muuten, että me ei olla puhuttu toistemme lapsuudesta paljoa.. sain tietää sinusta aivan uusia asioita! :o

    VastaaPoista