lauantai 29. huhtikuuta 2017

Yhteistyöpostaus: Vinkkini synnytykseen

Huhtikuun yhteistyöpostauksen aiheena Mammalandiassa on vinkit synnytykseen. Todella hyviä vinkkejä onkin kanssabloggaajiltamme tullut, käy lukemassa esimerkiksi Nyt hetiHima SaimiKotona ja kaupungilla tai Kolmen lapsen kaaos

Kerronkin nyt mitkä asiat ovat itselle tärkeitä synnytykseen valmistautumisessa.
***
1. Hoida ajoissa mahdolliset stressinaiheet pois

Toisen lapsen synnytyksessä jännitin ja murehdin kovasti sitä, että saammeko hoitajaa esikoiselle vai joudunko yksin synnyttämään. Onneksi lähipiirini on niin mahtava, että sovituille parille hoitajalle löytyi myös varahoitajia. Eli mikä tahansa stressaa niin pyri saamaan se hoidettua niin, että saisit levättyä rauhassa viimeiset päivät.

2. Luota kehoosi

Tämäkin kohta korostui nyt toisen synnytyksen aikana. Ensimmäinen kun meni vähän harjoitellessa ja ihmetellessä (sekä täysin lääkitettynä ja käynnistettynä..) , niin toisen kohdalla toivoin vain luonnollisempaa synnytystä. Luin siksi paljon Aktiivisen Synnytyksen sivuja/facebook ryhmää. Päätin että luotan mahdollisimman hyvin itseeni ja siihen että keho tietää miten vauva saadaan ulos. Taisi tuo tuoda varmuutta asiaan koska pystyin synnyttämään toisen lapseni lähes luomusti. Lue synnytyskertomukset täältä. Kannattaa siis luottaa itseensä ja siihen, että lapsi tulee ulos keinolla millä hyvänsä.

3. Valitse hyvä tukihenkilö

Tukihenkilökseni en olisi osannut ajatella kuin pari ihmistä. Miestäni ja yhtä siskoistani. Varalta kyselinkin siskoltani, että jos mieheni olisikin estynyt tulemaan niin olisiko hän tullut tuekseni. Hän suostui pyyntööni ja tämäkin helpotti jännitystäni. Menimme kuitenkin mieheni kanssa kahdestaan vastaanottamaan uutta perheenjäsentämme. Mieti siis tarkoin kenet haluat olevan läsnä kun koet tätä mullistavaa tapahtumaa.

1 kommentti:

  1. Kiitos linkityksestä! Tukihenkilön miettiminen on kyllä hyvä pointti. Itse en edes ajatellut muuta vaihtoehtoa kuin mieheni. Ei siis tullut mieleen, että olisi kannattanut olla "varamies" vaikka se olisi voinut olla tarpeen. Onneksi hän pystyikin olemaan paikalla koko ajan :)

    VastaaPoista